Tinder profiel voor je ex verbergen? Zo doe je dat!

Tinder profiel voor je ex verbergen? Zo doe je dat!

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Waarschijnlijk kom je je ex(en), vrienden of collega's liever niet tegen op Tinder. Kom je ze toch tegen, dan kan dit leiden tot vreemde situaties en swipe je ze het liefst zo snel mogelijk van je scherm af. Exen, vrienden, familie of collega's tegenkomen kan sinds kort gelukkig tot de verleden tijd behoren – wij leggen uit hoe je je profiel voor deze personen verbergt.

Profiel verbergen op Tinder

Swipen op Tinder kan soms ongewenste herinneringen naar boven brengen. Onderzoek van Tinder, een van 's werelds grootste datingapps, wijst uit dat 40 procent van de Tinder-gebruikers wel eens hun ex(en) zijn tegengekomen tijdens het swipen. Familieleden of collega's kwamen bij 24 procent van de Tinderaars naar voren. Aanvaringen met deze personen waren ongewenst, dat zegt 78 procent van de respondenten die Tinder ondervroeg.

Gerelateerde artikelen

Ten gevolge van de onderzoeksresultaten, introduceerde Tinder vorig jaar de optie om contacten te blokkeren. Eerst werd de functie getest in onder andere India, waarna de functie begin juni voor alle Tinder-gebruikers beschikbaar kwam. Het wordt nu dus gemakkelijker om gênante aanvaringen op voorhand te voorkomen door het telefoonnummer van de ander in te voeren in de blokkadelijst. Als de ander een Tinder-account heeft op dat telefoonnummer, krijgt diegenen voortaan je profiel niet meer te zien bij het Swipen. Hetzelfde geldt voor je eigen Tinder-feed: het profiel van de ander zal dus niet meer op je beeldscherm verschijnen.

Zo blokkeer je contacten

Voor het invoeren van telefoonnummers van andere Tinderaars kun je Tinder direct toegang geven tot je contactenlijst, of je kan het telefoonnummer van de ‘te blokkeren persoon’ handmatig aan de blokkadelijst toevoegen. Tinder zegt ‘geen telefoonnummers op te slaan die niet in de blokkadelijst staan’, maar als je liever niet wil dat Tinder je nummers kan inzien, is het dus geen vereiste en kan de functie alsnog gebruikt worden. Hoe? Dat hebben wij hieronder voor je uitgestippeld.

 1. Open je profiel in de Tinder-app
 2. Klik op Instellingen
 3. Zoek naar de instelling Contacten blokkeren
 4. Selecteer de instelling en klik op Importeer contacten
 5. Kies de gewenste contacten en klik op X Contact(en) blokkeren
Tinder profiel voor je ex verbergen? Zo doe je dat!

Staat het telefoonnummer van de te blokkeren contact niet in je contactenlijst, dan biedt Tinder ook de mogelijkheid om Tinderaars handmatig te blokkeren. Volg daarvoor onderstaande stappen.

 1. Open je profiel in de Tinder-app
 2. Klik op Instellingen
 3. Zoek naar de instelling Contacten blokkeren
 4. Selecteer de instelling en klik op het +-icoontje rechtsboven
 5. Voer de naam van de persoon en een telefoonnummer of e-mailadres in
 6. Klik op Gereed om de persoon te blokkeren
Tinder profiel voor je ex verbergen? Zo doe je dat!

Nadat contacten zijn toegevoegd, heeft Tinder geen toegang tot je contactenlijst meer nodig. Nadat je de verbinding met je contactenlijst verbreekt, blijven de gegevens van je geblokkeerde contacten achter in Tinder. Zo kun je er zeker van zijn dat Tinder niet meer gaat rondspeuren in je contacten, en blijven contacten geblokkeerd.

 1. Open je profiel in de Tinder-app
 2. Klik op Instellingen
 3. Zoek naar de instelling Contacten blokkeren
 4. Selecteer de instelling en klik op de drie puntjes rechtsboven
 5. Klik op de optie Verbinding met lijst van contactpersonen verbreken
 6. Kies in de pop-up voor Verbinding met contacten verbreken
Tinder profiel voor je ex verbergen? Zo doe je dat!

Met alle bovenstaande stappen kun je gemakkelijk contacten blokkeren in Tinder. Let wel, de functie werkt dus alleen in de gevallen dat je ex, collega of familielid Tinder gebruikt op het bij jou ‘bekende’ telefoonnummer. Gebruikt de persoon een ander telefoonnummer, dan is het niet mogelijk om een blokkade op te zetten.

Tinder

Tinder

Tinder werd in 2012 geïntroduceerd op een universiteitscampus en is 's werelds populairste app om nieuwe mensen te ontmoeten. Tinder is beschikbaar in 190 landen en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk