TikTok-tip: beveilig je account tegen hackers met tweestapsverificatie

TikTok-tip: beveilig je account tegen hackers met tweestapsverificatie

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

TikTok kun je niet alleen beveiligen met een wachtwoord, maar ook met tweestapsverificatie. Je stelt deze extra beveiligingslaag als volgt in.

TikTok

TikTok

TikTok is de app waar je korte video's bekijkt over alle soorten van onderwerpen. Veel filmpjes zijn gewoon grappig, maar soms ontdek je ook handige tips, talentvoll ..

Wat is tweestapsverificatie?

Er zijn een aantal verschillende benamingen voor 'verificatie in twee stappen', zoals 'twee-staps-authenticatie', 'twee-factor-authenticatie', 'inlogverificatie' en 'twee-staps-authenticatie'. Het komt allemaal op hetzelfde neer: Tweestapsverificatie voegt een extra beveiligingslaag toe aan je account voor het geval je wachtwoord niet langer veilig is. Dit beschermt je account ook tegen niet-herkende en niet-geautoriseerde apparaten of apps van derden.

Wanneer een hacker bijvoorbeeld jouw gebruikersnaam en wachtwoord in handen heeft gekregen, kan hij makkelijk inloggen op jouw account. Omdat tweestapsverificatie (2SV) nog een extra beschermingslaag toevoegt aan je account, wordt het inloggen voor een hacker al een stuk moeilijker. Dat komt omdat de extra beschermingslaag vraagt om een code die gegenereerd wordt met een speciale app. Voorbeelden van die apps zijn Google Authenticator en Bitwarden. Die code moet je na het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord ook ingeven voordat je toegang krijgt tot je account.

Die codes worden ook nog wel eens per sms gestuurd, maar dat komt steeds minder vaak voor. Sms'jes met de codes zijn namelijk gevoelig voor phishing-aanvallen en veel bedrijven kiezen dus voor verificatie via een een speciale app.

Gerelateerde artikelen

Tweestapsverificatie voor TikTok

TikTok biedt ook tweestapsverificatie aan je kan dit in de app aanzetten. Helaas kiest Fitbit wel voor de minder veilige sms'jes om de code te versturen. Gelukkig kan je ook kiezen voor e-mail, maar niet voor een een speciale app zoals hierboven vernoemd. Volg deze stappen om je de extra beschermingslaag aan je TikTok-account toe te voegen:

  1. Controleer of je de nieuwste versie van TikTok hebt gedownload.
  2. Tik op Profiel rechtsonder.
  3. Tik op de drie streepjes rechtsboven.
  4. Tik op Instellingen en privacy
  5. Tik op Beveiliging
  6. Tik op 2-stapsverificatie en kies minimaal twee verificatiemethoden
  7. Tik op Inschakelen om te bevestigen
  8.  Als je je contactgegevens nog niet eerder hebt ingevoerd, wordt je gevraagd een e-mailadres en telefoonnummer in te voeren
  9.  Tik op Code versturen en voer op het volgende scherm de verificatiecode in die je via sms en e-mail toegestuurd kreeg

De volgende keer dat je inlogt, wordt een verificatiecode naar je e-mail of telefoon gestuurd. Voer de code in de 2-stapsverificatieprompt op je scherm in om in te loggen,

Nog meer handige TikTok-tips

Er is natuurlijk nog veel meer dat je over TikTok moet weten. Hieronder ontdek je onze handige tips, zowel voor makers van filmpjes als voor wie vooral naar TikToks kijkt:

Wist je ook dat Androidworld een TikTok-account heeft? Volg ons hier op TikTok.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk