Telegram-tip: batterij- en databesparing tijdens je vakantie

Telegram-tip: batterij- en databesparing tijdens je vakantie

@tukker

door @tukker

Laatst geüpdatet

Androidworld-lezer Tom is Telegram-expert en hij legt eens in de zoveel tijd uit waarom dit zo'n handige app is. In dit artikel legt hij alles uit over de mogelijkheden op het gebied van batterij- en databesparing in de app en dat komt zeker van pas tijdens de vakantie.

Telegram energiebesparingsfunctie

Degenen die Telegram gebruiken weten dat zij veel animaties in de app te zien krijgen. Zo kan de achtergrond bewegen maar vergeet niet de vele geanimeerde emoji, stickers en overgangen die in de app zijn verwerkt. Wie dan ook nog nieuwskanalen volgt en veel berichten en video's krijgt, merkt dat dit nog wel wat energie en data gebruikt. Dat is op zich geen probleem met alle snelladers die we tegenwoordig hebben, maar tijdens vakanties kan dit wel eens vervelend zijn. Vooral ook als alle plaatjes en video's in Telegram automatisch worden gedownload en dan blijkt halverwege de vakantie dat je je databundel al bijna hebt verbruikt.

Gerelateerde artikelen

Zelf doe ik ook nog aan geocaching en stuur ik ieder uur automatisch mijn locatie naar een Telegramkanaal zodat de familie kan zien waar ik ben. Het verbruikt dus nog wel een beetje als je Telegram veel gebruikt. Om alles een beetje binnen de perken te houden heeft Telegram een handige energiebesparingsfunctie en die vind je via de stappen hieronder.

  1. Open Telegram
  2. Tik op Instellingen -> Energiebesparing
  3. Verschuif de slider en pas de opties naar wens aan
Telegram-tip: batterij- en databesparing tijdens je vakantie

Deze slider stel ik normaal in op 20% van mijn batterij waarbij alle opties om te besparen worden ingeschakeld. Tijdens vakanties schuif ik deze slider echter op 100% zodat ik mijn accu- en dataverbruik voor de app minimaliseer.

Volg Androidworld op Telegram!

Uiteraard kan je ook instellen dat je bij mobiele data niets automatisch downloadt. Let wel, als je daarentegen gebruik maakt van een wifihotspot, dan trek je alsnog de databundel van de ander leeg. Met één veeg kan je dus snel veel energie besparen! Ga jij voor je vakantie aan de slag met de energiebesparingsfunctie in Telegram? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel!

Heb je tips of ideeën?

Heb je tips of ideeën? Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. Een community met mensen die allemaal geïnteresseerd zijn in Android. We werken dus samen! Als je vragen hebt over het onderwerp van deze themaweek, of als je ideeën en tips hebt, laat het ons dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kunt ons ook mailen via dit e-mailadres of een bericht achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kun je ons vragen stellen via deze Telegram-groep. Wil je liever een tip sturen naar een van onze redacteuren? Dat kan ook!

Laat je reactie achter onder dit artikel en deel jouw tips en ideeën voor een geslaagde vakantie met de Androidworld-community.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk