Telegram en zoeken: 4 mogelijkheden om te zoeken in de chat-app

Telegram en zoeken: 4 mogelijkheden om te zoeken in de chat-app

@tukker

door @tukker

Laatst geüpdatet

Androidworld-lezer Tom is Telegram-expert en legt eens in de zoveel tijd uit waarom Telegram zo handig is. Dit keer is de zeer uitgebreide zoekfunctie van Telegram aan de beurt.

Zo kun je zoeken in Telegram

Telegram heeft goede zoekfuncties die continu worden verbeterd. Zo maakt Telegram gebruik van mentions (@) en hashtags (#) waardoor de zoekresultaten zoveel mogelijk verbeterd kunnen worden. In versie 7.8 van Telegram hebben bewaarde berichten onlangs nog, op veler verzoek, een vergrootglasje gekregen om het zoeken te vereenvoudigen.

Gerelateerde artikelen

1. Zoeken in Telegram

In het chatoverzicht vind je rechtsboven het bekende vergrootglas terwijl het zoeken verderop in de app is verstopt in de drie puntjes van het menu. Via dit vergrootglas kan je zoeken naar gebruikers, groepen, bots en kanalen wereldwijd. Telegram zoekt direct in jouw berichten en na het invoeren van de vierde letter krijg je ook tien wereldwijde resultaten. Gebruik het @-teken als je een specifieke gebruikersnaam of bot zoekt en gebruik # als je wilt zoeken met zoektermen.

@*bot

@*bot

2. Zoeken met hashtags

Zo kan ik bijvoorbeeld in mijn privékanaal "Facturen" met meerdere zoektermen zoeken op hashtags die ik heb toegevoegd aan facturen en kassabonnen. Voorbeelden zijn #bol #mediamarkt #huishoudelijk #garantie. Vervolgens kan je via de pijlen rechtsonder door de resultaten lopen. Tip: begin eventueel je eerste bericht in het kanaal met alle tags die je gebruikt om het zoeken te versnellen want overal waar je in Telegram klikt op een # is gelijk zoeken.

Zoeken in Telegram met hashtags

Zoeken in Telegram met hashtags

3. Zoeken naar bestanden van contacten of groepen

Een andere optie is om op verschillende soorten media, files te zoeken van een bepaalde contactpersoon of groep. Ga hiervoor via het vergrootglasje naar het tabblad media en type de eerste letters van jou contact of groep, kies deze en blader door de resultaten op de verschillende tabbladen. Selecteer de media die je zoekt en klik op het oog in de bovenste balk om jou naar het bericht in de chat te brengen of stuur het gelijk door. Tip: je kan achter de persoon nog een zoekwoord toevoegen of een tag mits deze zijn toegevoegd in het onderschrift van een foto/bestand. Deze zoekmethode is handig als je veel bestanden hebt met dezelfde naam omdat je op specifieke media zoekt.

4. Zoeken in groepen, kanalen of chats

Naast het algemeen zoeken in Telegram kan je ook specifieker zoeken in groepen, kanalen of chats. Via het menu in een groep of chat kies je zoeken en kan je onderaan eventueel berichten zoeken op persoon of datum. Tip: kies 2013 om naar het eerste bericht in een groep of kanaal te gaan.

Kies jaartal 2013 om naar het eerst bericht te gaan

Kies jaartal 2013 om naar het eerst bericht te gaan

Wil je iets terug kunnen vinden dan kan het dus handig zijn om hier direct verschillende # aan te koppelen. Tip: maak verschillende privékanalen om het te organiseren en voeg je partner eventueel toe als admin. Berichten in kanalen kan je continu wijzigen en aanvullen, zelfs de foto's of het bestand kan je vervangen voor een andere.

Meer handige Telegram-tips

Tom heeft ook uitgebreide howto's geschreven over hoe je de thuisblijvers via Telegram op de hoogte kunt houden als je met vakantie bent en hoe je de handige Telegram-bots kunt gebruiken. Mis jij een functie in Telegram? Je kan hier suggesties doen of andere suggesties een like geven zodat ze eventueel geïmplementeerd worden. Ga jij met de tips van Tom in Telegram aan de slag of gebruik je ze al? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel!

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk