Telegram-tip: zo maak je handige mappen voor meer overzicht

Telegram-tip: zo maak je handige mappen voor meer overzicht

Telegram heeft een handige functie in zijn chatapp gestopt, het aanmaken van mapjes. In dit artikel kom je erachter hoe je die mapjes aanmaakt voor meer overzicht.

Telegram: mappen aanmaken

Als je Telegram gebruikt voor je school, studie, werk en privé, dan kan door de vele berichten het overzicht wel eens kwijtraken. Met versie 6.0 komt hier nu een einde aan want met deze versie kun je berichten en kanalen toevoegen aan handige mappen. Deze mappen zijn dan als afzonderlijk tabblad in Telegram zichtbaar en je veegt eenvoudig naar links om de mappen te bereiken.

Telegram-tip: zo maak je handige mappen voor meer overzicht

Stappenplan

Deze handige mappen maak je als volgt aan:

  1. Open het zijmenu via de drie streepjes
  2. Tik op Instellingen en dan op Mappen
  3. Tik op Maak nieuwe map

Hier kun je de map een naam geven, zoals 'Privé' of 'Werk' en vervolgens (tot 100) chats, bots en/of kanalen eraan toevoegen. Je kan hier ook chats selecteren die niet in de map moeten worden weergegeven zoals gedempte, gelezen of gearchiveerde gesprekken.

Telegram-tip: zo maak je handige mappen voor meer overzicht

Je kan in de mappen zoveel chats bovenaan vastzetten en chats ook eenvoudig archiveren door ze lang ingedrukt te houden en op het knopje archiveren of vastzetten te tikken. De aangemaakte mappen worden ook gesynchroniseerd met Telegram Desktop zodat je ze ook op je laptop kunt gebruiken.

Telegram: mappen aanmaken

Wist je dat?

Wist je ook dat je statistieken voor kanalen met meer dan 1000 deelnemers kunt bekijken in Telegram? De statistieken bevatten gegevens over de groei van een kanaal en de prestaties van berichten. Zo kun je precies zien welke berichten het goed doen en welke niet. Je kan in chats ook een dobbelsteen gooien door de dobbelsteen-emoji te versturen. Er wordt dan automatisch een random getal gekozen zodat je met je vrienden een wedstrijdje kan doen.

Telegram downloaden

Je kan Telegram voor Android via de knop hieronder op je telefoon installeren. Telegram voor desktop kan je via deze site installeren. Wil je liever de bètaversie op je desktop gebruiken? Dan kan je die hier downloaden. De bètaversie voor je smartphone vind je hier.

Volg Androidworld op Telegram!

Telegram
Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

Meer info

Originele publicatiedatum: 31 maart 2020 / Geactualiseerd en opnieuw gepubliceerd: 13 mei 2021

Lees meer over:
Communicatie Telegram

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer