Telegram bèta voor Android: zo kun je als eerste nieuwe functies testen

Telegram bèta voor Android: zo kun je als eerste nieuwe functies testen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Wil je als eerste nieuwe functies van Telegram testen? Dan kun je je aanmelden voor de bètaversie van de chatapp. Wij leggen uit hoe je dit in een paar eenvoudige stappen doet.

Telegram

Telegram wordt steeds populairder en de app wordt daarom ook stevig doorontwikkeld. Onlangs nam de bètaversie van Telegram twee veelgebruikte WhatsApp-functies over. Bedrijven gebruiken zo'n bèta-app dan om nieuwe functies te testen en eventuele problemen op te lossen voordat de functies worden overgezet in de stabiele versie. Telegram heeft dus ook zo'n bètaversie en deze kan iedereen installeren.

  • Meld je in de stabiele Telegram-app aan voor dit kanaal. Dat is het Telegram Beta-kanaal waar je alle nieuwtjes kunt vinden.
  • In dit kanaal vind je alle nieuwste bètaversies waaronder ook voor Mac, iOS en desktop. Zoek naar het laatste bericht waarin Telegram Android wordt vermeld en download de Beta.
  • Installeer het gedownloade apk-bestand zoals gebruikelijk.
Telegram bèta voor Android: zo kun je als eerste nieuwe functies testen

Er zijn nog twee andere mogelijkheden om aan de bètaversie van Telegram te komen. Je kan namelijk de link die het Telegram Beta-kanaal gebruikt, meteen openen op je telefoon en daar de nieuwste versie downloaden. Je kan ook naar APK Mirror gaan voor de nieuwste bèta van Telegram.

  1. App Center
  2. APK Mirror

Zodra de testversie op je telefoon geïnstalleerd is, kan je de andere Telegram-app verwijderen. Telegram adviseert overigens iedere bètatester om de reguliere app op de telefoon te laten staan. Updates voor de bètaversie worden in de app zelf getoond.

Twijfel je over Telegram? Je kan hier terecht voor een uitgebreide vergelijking tussen WhatsApp, Signal, Facebook Messenger, en Telegram. Androidworld heeft ook een eigen Telegram-kanaal waar je een notificatie krijgt als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd. Daarnaast is er een Androidworld-groep waar je mee kunt discussiëren over privacy, updates, apps en nog veel meer.

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk