Berichten vertalen in Telegram, zo werkt het

Berichten vertalen in Telegram, zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De chatapp Telegram kan sinds kort berichten voor je vertalen. Dat is met name handig als je in buitenlandse kanalen of groepen zit, en berichten niet altijd even duidelijk voor je zijn. Androidworld legt uit hoe je de vertaaloptie in Telegram aanzet, en hoe je hem gebruikt om berichten te vertalen.

Vertalen in Telegram aanzetten

De vertaaloptie in Telegram vind je in de instellingen van de app. Daar kan je de functie in- en uitschakelen, en dat doe je als volgt:

  1. Open Telegram en open Instellingen via het zijmenu met de drie streepjes
  2. Tik op Taal
  3. Activeer vertalen via de Show Translate Button

Direct onder de Show Translate Button zit de optie om je moedertaal of een andere taal die je vloeiend spreekt uit te sluiten. Nederlands staat daar ook bij en je kan er meerdere talen aanvinken. Nu alles ingesteld is, wordt standaard een bericht vertaald naar de taal die je hebt ingesteld voor de app.

Berichten vertalen in Telegram, zo werkt het

Berichten in Telegram vertalen

Zodra je de vertaalfunctie hebt aangezet, kun je aan de slag met vertalen van berichten. Dat werkt heel eenvoudig. Tik op een bericht dat je wilt verstalen, en kies in het menu voor Vertalen. Vervolgens verschijnt er een pop-up schermpje waarin de automatisch vertaalde tekst te zien is. Tik op Sluiten als je klaar bent, en verder wilt met berichten lezen of vertalen.

Telegram heeft voor zijn iOS-app meer opties bij het vertalen van een bericht. Je kan bijvoorbeeld de vertaalde tekst met een enkele klik kopiëren en zelfs handmatig de taal wijzigen vanuit hetzelfde venster. Zo'n optie zit helaas nog niet in de Android-app, hoewel je het vertaalde bericht wel handmatig kunt selecteren en kopiëren.

Telegram Tips

Onze Telegram-expert Tom heeft uitgebreide howto's geschreven over hoe je onder andere de thuisblijvers via Telegram op de hoogte kunt houden als je met vakantie bent, hoe je de handige Telegram-bots kunt gebruiken en een uitgebreide uitleg over de zoekfunctie. Wil je meer weten over deze chat-app? Check dan onze Telegram-tips:

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

Volg Androidworld op Telegram!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk