Telegram-tip: dit is hoe je berichten kunt inplannen via Telegram

Telegram-tip: dit is hoe je berichten kunt inplannen via Telegram

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Wil je een bericht op een specifiek tijdstip verzenden zonder er op dat tijdstip (actief) aan te hoeven denken? Via Telegram is dat mogelijk door Telegram-berichten in te plannen en het bericht op die manier iets later te versturen. Leuk voor een felicitatie, maar ook als je weet dat iemand druk is en liever niet gestoord wordt door berichtjes.

Telegram-berichten inplannen

Eerder dit jaar werd bekend dat Google Berichten de mogelijkheid kreeg om berichten in te plannen. Daarmee volgt Google het voorbeeld van zijn Gmail-ontwikkelaars en berichtenapp Telegram; beide apps bieden de mogelijkheid om berichten op een specifiek tijdstip in te plannen. Als zender kun je met de planningsopties bepalen wanneer het bericht relevant is voor de ontvanger; daarmee kun je voorkomen dat het bericht arriveert op een tijdstip waarop de ontvanger aan het werk is of slaapt.

Gerelateerde artikelen

Zo voorkom je een geërgerde ontvanger, of een bericht dat door de drukte ongelezen blijft. Maar je hoeft de planningsfunctionaliteit van een app als Telegram natuurlijk niet alleen te gebruiken om je ontvanger rust te geven – het kan ook van pas komen om vrienden 's nachts met hun verjaardag te feliciteren. Met onderstaande stappen kun je binnen een paar minuten berichten inplannen of een gepland bericht nalezen, na het inplannen kun je namelijk via een apart overzicht zien wat je hebt getypt.

Berichten inplannen via Telegram

Onderstaande stappen voor het inplannen van berichten gelden voor de Android-app. Mocht je de app nog niet hebben geïnstalleerd, dan kun je hem via deze link uit de Play Store downloaden. Ben je er klaar voor? Laten we dan van start gaan met het inplannen van je bericht(en), dit werkt zowel in persoonlijke- als in groepsgesprekken.

  1. Open de Telegram-app
  2. Klik op een chatgesprek om deze te openen
  3. Formuleer het gewenste bericht en voeg (eventueel) media toe
  4. Houd de verstuur-knop lang ingedrukt
  5. Selecteer een gewenst tijdstip en/of een gewenste datum
  6. Klik op de blauwe Stuur op ... om …-knop
Telegram-tip: dit is hoe je berichten kunt inplannen via Telegram

Het bericht wordt nu ingepland en wordt verstuurd op het geselecteerde tijdstip en de datum die je hebt gekozen. Mocht je het bericht toch niet willen verzenden of de planning willen aanpassen, dan kun je met onderstaande stappen de ingeplande berichten verwijderen en aanpassen. Berichten die zijn ingepland kun je aanpassen en verwijderen tot het gewenste tijdstip. Daarna ben je afhankelijk van Telegram voor de gewoonlijke aanpassingsmogelijkheden.

  1. Open de Telegram-app
  2. Klik op een chatgesprek om deze te openen
  3. Klik vervolgens in de tekstbalk op het kalender-icoontje
  4. Selecteer het bericht door er kort één keer op te klikken
Telegram-tip: dit is hoe je berichten kunt inplannen via Telegram

Nadat je één keer op het bericht klikt kun je hem opnieuw inplannen, aanpassen, verwijderen en is het mogelijk om het bericht direct te versturen en de planning te negeren. Plan jij ook wel eens een bericht, of ben je van plan om dit te (gaan) doen? Laat het weten in de reacties onderaan dit artikel.

Meer handige Telegram-tips

Onze Telegram-expert Tom heeft uitgebreide howto's geschreven over hoe je de thuisblijvers via Telegram op de hoogte kunt houden als je met vakantie bent en hoe je de handige Telegram-bots kunt gebruiken. Je kan hier al zijn handige artikelen bekijken.

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk