Telegram-tip: zo maak je je eigen achtergrond voor chats

Telegram-tip: zo maak je je eigen achtergrond voor chats

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Chat-app Telegram geeft je erg veel vrijheid in het instellen of maken van een mooie achtergrond voor gesprekken. Androidworld legt uit hoe je deze achtergrond kunt instellen in Telegram.

Telegram-achtergronden instellen

De populaire chat-app Telegram kun je op allerlei manieren aanpassen om het helemaal naar eigen wens te kunnen gebruiken. Je kan de app bijvoorbeeld voorzien van een ander kleurenthema, maar de chats ook een andere achtergrond geven. Om een andere achtergrond voor een chat in Telegram in te stellen, doorloop je de volgende stappen:

  1. Open de instellingen via het zijmenu met de drie streepjes
  2. Tik op Instellingen
  3. Tik op Chatinstellingen
  4. Tik op Chatachtergrond wijzigen

Telegram-achtergronden instellen

Er zijn drie opties om uit te kiezen. Als eerste is er een achtergrond met een effen kleur. Zo hou je het lekker rustig. Als tweede optie is er de uitgebreide verzameling achtergronden van Telegram zelf. Hier zit vast iets voor je bij als je van mooie plaatjes houdt. Als laatste is er de optie om een foto uit je eigen galerij te kiezen als achtergrond. Hier kies je bijvoorbeeld een foto van je kinderen of een kiekje van je vakantie.

Ga je voor een foto uit je eigen galerij? Dan kun je deze foto nog bijsnijden, tekeningen, stickers en tekst eraan toevoegen en de belichting ervan verbeteren.

Telegram-achtergronden instellen

Bij de effen achtergronden kun je beweging en een patroon toevoegen. De Telegram-achtergronden kun je ook voorzien van beweging en deze daarnaast vervagen. Als je klaar bent met de achtergrond, tik je op 'Achtergrond instellen'.

Telegram-achtergronden instellen

Nu je weet hoe je een achtergrond moet instellen in Telegram, kun je ook aan de slag met geheime chats, een leuke profielvideo en de handige mappen in de chat-app.

Telegram downloaden

Gebruik je Telegram voor Android nog niet? Dan kan de de chat-app via de knop hieronder op je telefoon installeren. Telegram voor desktop kan je via deze site installeren. Wil je liever de bètaversie op je desktop gebruiken? Dan kan je die hier downloaden.

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

Originele publicatiedatum: 20 augustus 2020 / Geactualiseerd en opnieuw gepubliceerd: 17 februari 2021

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk