Tip: neem telefoongesprekken en WhatsApp-oproepen op met deze app

Tip: neem telefoongesprekken en WhatsApp-oproepen op met deze app

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Cube ACR

In het geval van belangrijke telefoongesprekken kan het soms handig zijn om ze te bewaren en later weer terug te beluisteren wanneer je de informatie nodig hebt, maar sinds de komst van Android Pie is het niet meer mogelijk om telefoongesprekken op te nemen. Een app als Cube ACR brengt daar verandering in.

Cube ACR maakt het mogelijk om telefoontjes op te nemen in de telefoon-app en in andere apps zoals WhatsApp, Skype, Messenger, of Duo. Als je een oproep start of je wordt gebeld, dan komt Cube ACR tevoorschijn als een overlay op je scherm die je toelaat om een gesprek al dan niet op te nemen. Vervolgens kan je de gesprekken beluisteren in de app van waaruit je bestanden ook kan delen.

Cube ACR uit- en ingeschakeld in de telefoon-app en in WhatsApp

Houd er wel rekening mee dat de app niet op elke telefoon dezelfde ervaring biedt, want WhatsApp en de telefoon app werkten op mijn OnePlus 8 feilloos, maar Google Duo kreeg ik dan weer niet aan de praat. De app maakt ook gebruik van speciale toestemmingen in Android die ervoor zorgen dat ze op de achtergrond actief blijft, zichzelf als een overlay bovenop andere apps kan weergeven en bellers kan identificeren. Wij leggen je hieronder de stappen uit waarmee je Cube ACR kan instellen.

Installeren en machtigingen

Je kan Cube ACR gewoon downloaden in de Play Store en als je de app opent, dan krijg je telkens Nederlandstalige informatie bij de nodige machtigingen die je voor de app moet verlenen. Ze heeft toestemming nodig tot onder meer: je telefoon, contacten en de microfoon, en daarnaast moet de app ook bovenop andere apps kunnen verschijnen.

Beelden van de app

Om de gesprekken uit andere apps op te nemen moet de app ook toegang krijgen tot de App Connecter die ze helpt om bel-apps te herkennen. Op die manier kan Cube ACR ook identificeren met wie je een gesprek voert. Eerder gebruikten call recorder-apps zoals deze daarvoor de toegang tot je gespreksgeschiedenis, maar dat is niet langer mogelijk voor call recorder-apps die deel uitmaken van de Play Store.

Als laatste begeleidt de app je richting de batterijoptimalisaties van je telefoon. Je scrolt door de lijst van apps tot je Cube ACR terugvindt om dan een uitzondering te maken. Zo verhinder je dat de app op de achtergrond plotseling wordt uitgeschakeld. Als je eenmaal door het installatieproces bent geraakt, dan kom je terecht in het beginscherm van Cube ACR en dit is waar je ook je opnames zal kunnen terugvinden. Vervolgens schiet de app automatisch in actie bij oproepen.

Beelden van de app

Problemen met VoIP oplossen

Er zijn nog een paar instellingen die je moet aanpassen wanneer je belt via VoIP, want dat kan voor problemen geven in Cube ACR. Sluit de app vanuit 'Recente apps' en open ze opnieuw. Open het zijmenu en tik onder 'Instellingen' op 'Opnemen'. Ga vervolgens naar 'VoIP opnemen' en zet 'In-call-modus forceren' aan zodat bellers je beter verstaan. Als ook dat geen effect heeft, ga dan naar 'Audiobron VoIP-opname' en kies 'Voice Call'.

Als laatste maken we de kanttekening dat je telkens aan bellers moet bekendmaken wanneer je een telefoongesprek opneemt. Ga jij Cube ACR gebruiken of zijn er al andere apps die je gebruikt om gesprekken te bewaren? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Oproepen opnemen - Cube ACR

Oproepen opnemen - Cube ACR

Cube ACR maakt het mogelijk om telefoontjes op te nemen in de telefoon-app en in andere apps zoals WhatsApp, Skype, Messenger, of Duo. Als j ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk