Stickers maken met WhatsApp desktop, zo werkt het

Stickers maken met WhatsApp desktop, zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De bètaversie van WhatsApp Web en WhatsApp Desktop bevatten de mogelijkheid om zelf stickers te maken en te delen in chats. Androidworld legt uit hoe dit in zijn werk gaat.

Zelf stickers voor WhatsApp maken

Sinds begin dit jaar was het dan eindelijk mogelijk, het importeren van geanimeerde stickerpacks van derden. Daarvoor moest je het nog stellen met de stickers die WhatsApp zelf sinds 2018 aanbood. Het lijkt erop dat die stickers een belangrijkere plek in de chatapp krijgen. Je kan namelijk in WhatsApp Beta sinds kort een groepsafbeelding maken met emoji en stickers, en WhatsApp werkt ook aan de mogelijkheid om je eigen stickers te maken. Die functie is gespot door YouTuber Mukul Sharma in de bètaversie van WhatsApp Web.

Wij hebben de functie geprobeerd in WhatsApp Web en het zelf maken van stickers werkt als volgt.

  1. Open WhatsApp Web of WhatsApp Desktop op je computer
  2. Installeer de nieuwste versie als die er is
  3. Open een chat waar je een sticker wilt maken en versturen
  4. Klik op het paperclipje en daarna op het stickericoontje
  5. Selecteer een plaatje of foto waar je een sticker van wilt maken
  6. Pas het plaatje aan met tekst, emoji, stickers of penseel
  7. Je kan het plaatje nog in grootte aanpassen en foutjes aanpassen met de ongedaan/opnieuw-knoppen
  8. Klik op verzenden als je tevreden bent met het resultaat

Als je klaar bent met het bewerken van de sticker, stuur je deze naar de contactpersoon in het gesprek. De sticker verschijnt vervolgens net zoals een normale sticker. Als je erop tikt, wordt deze niet geopend in de fotoviewer, dus je kan niet inzoomen. Je eigengemaakte stickers vind je wel terug bij de andere stickers in WhatsApp, en je kan ze dus gewoon opnieuw gebruiken. Wil je iets aanpassen aan de sticker? Dan moet je opnieuw beginnen , want je kan een bestaande sticker niet bewerken. De stickermaker in WhatsApp Web ondersteunt geen GIF's, dus je zult het moeten doen met JPG, en PNG-bestanden. Het is nog niet bekend of en wanneer WhatsApp deze functie ook mogelijk maakt voor mobiele telefoons. Voor nu werkt het nog alleen op de computer.

Heb je nog nooit stickers in WhatsApp gebruikt? In dit artikel leggen we uit hoe je ze in een paar eenvoudige stappen aan je appje toevoegt.

Ga jij je aan de slag met eigengemaakte stickers in WhatsApp Web of WhatsApp voor Desktop? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk