5 tips voor sterkere wachtwoorden

5 tips voor sterkere wachtwoorden

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De eerste donderdag van mei staat elk jaar in het teken van ‘World Password Day’. Vandaag is het dus zover en op Androidworld besteden we daar graag aandacht aan, want helaas worden we nog dagelijks herinnerd aan de belangrijkheid van het maken van een sterk wachtwoord. In dit artikel vind je alle belangrijke wachtwoord tips die je moet kennen.

1. Belangrijke wachtwoord tips voor kinderen

Kinderen zijn al op jonge leeftijd online voor allerlei activiteiten, en dan komen ze ook automatisch met wachtwoorden in aanraking. We geven in dit artikel vier belangrijke tips voor ouders om hun kinderen te leren.

Gerelateerde artikelen

2. Doe de beveiligingscheck in je Google-account

Het kan geen kwaad om eens in de zoveel tijd de beveiligingscheck in je Google-account uit te voeren, want hierdoor krijg je weer eens inzicht in je opgeslagen wachtwoorden en de telefoons en apps die toegang hebben tot je Google-account. Pak je telefoon (en een bak koffie), dit artikel er maar even bij dus!

Gerelateerde artikelen

3. Gebruik een wachtwoordmanager

Het gevaar voor diefstal van wachtwoorden ligt altijd op de loer, en zeker voor mensen die zwakke wachtwoorden gebruiken of zelden hun wachtwoorden wijzigen. Met een gratis wachtwoordbeheerder wordt inloggen sneller en veiliger dan ooit. In dit artikel vind je vier goede wachtwoordmanagers.

Gerelateerde artikelen

4. Zo maak je een sterk wachtwoord

Het is verstandig om eens in de zoveel tijd je wachtwoord voor sociale netwerken, internetbankieren, webshops en andere websites te controleren. Zijn de wachtwoorden sterk genoeg? Hoe lang gebruik je dit wachtwoord al? Bekijk onze tips voor het maken van een sterk wachtwoord.

Gerelateerde artikelen

5. Leer slechte gewoonten met wachtwoorden snel af

Nog altijd zijn er mensen die overal hetzelfde wachtwoord gebruiken, of wachtwoorden nooit wijzigen. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat ongeveer 65 procent van alle internetgebruikers nog steeds hetzelfde wachtwoord gebruikt voor meerdere accounts. De kans dat zij slachtoffer worden van malware is erg groot. Herken je jezelf hier (deels) in? Geen probleem, dan is het hoog tijd om die slechte gewoonten af te leren. Check dit artikel wat je eraan kunt doen.

Gerelateerde artikelen

Meer tips over beveiliging van je Android

Gebeuren er vreemde dingen op je telefoon? Dan bestaat de kans dat er kwaadaardige apps aan het werk zijn. Dat noemen we malware en dit zijn de tekenen dat jouw Android door malware geïnfecteerd is. Zorg er ook voor dat je populaire apps optimaal beveiligt tegen internetcriminelen. Dat kan je bijvoorbeeld op deze manier voor WhatsApp doen. Zorg er tevens voor dat je altijd de laatste Android-beveiligingsupdates op je telefoon hebt staan.

Heb jij nog tips als het om wachtwoorden aankomt? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. Vertel ons ook welke apps jij als hulpmiddel gebruikt om je te beveiligen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk