Spotify-tip: met deze truc kan je twee playlists samenvoegen

Spotify-tip: met deze truc kan je twee playlists samenvoegen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In Spotify is er geen standaardfunctie waarmee je vlot twee afspeellijsten kan samenbrengen tot één. Toch kan je het wel met behulp van de desktopversie en je vindt die samengevoegde playlists daarna ook op je smartphone. We leggen uit hoe het werkt.

Spotify playlists samenvoegen

Ken je dat gevoel dat je een leuke afspeellijst hebt gevonden, maar dat alleen vrij kort is? In dat geval kan het leuk zijn om hem te combineren met een tweede lijst. Helaas is er geen handige methode om de playlists samen te brengen in de app. Het werkt wel relatief makkelijk op de desktop-app omdat je dan makkelijk nummers kan kopiëren en plakken in afspeellijsten. We leggen het stap voor stap uit.

Als je de desktop-app al hebt op je computer met Windows of macOS, dan mag je meteen starten bij stap 4. In dit stappenplan tonen we hoe je de nummers van twee afspeellijsten samenbrengt in een nieuwe playlist, maar je kan ook de nummers van de ene lijst toevoegen aan een al bestaande playlist. Als je dat wil, kies je bij stap 8 voor een van je eigen afspeellijsten.

Stappenplan

 1. Ga op je desktop naar deze webpagina en klik op de download voor Windows of macOS
 2. Kies Downloaden
 3. Start de software en zodra Spotify is geïnstalleerd kan je inloggen.
 4. Zoek en open de eerste afspeellijst zodat je alle nummers te zien krijgt
 5. Druk CTRL + A (Windows) of COMMAND + A (macOS)
 6. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde nummers
 7. Kies Toevoegen aan playlist
 8. Aan nieuwe playlist toevoegen. Let goed op: de nieuwe afspeellijst krijgt standaard de naam van het eerste nummer uit de lijst, dat kan je later aanpassen
 9. Neem nu de tweede afspeellijst erbij waar je nummers wil halen
 10. Druk CTRL + A (Windows) of COMMAND + A (macOS)
 11. Kies Toevoegen aan playlist
 12. Selecteer de afspeellijst die je zonet hebt gemaakt. Hij heeft de naam van het eerste nummer uit de eerste lijst

- Lees verder onder de afbeelding -

Spotify-tip: met deze truc kan je twee playlists samenvoegen

Als je hetzelfde effect wil bereiken in de app, dan moet je handmatig elk individueel nummer van elke lijst toevoegen aan de nieuwe lijst. Dat is een hele klus. Ga jij nu volop afspeellijsten combineren in Spotify? Zou je willen dat er een toegankelijkere manier was om afspeellijsten samen te voegen? Misschien ken je een gelijkaardige truc voor een probleem in Spotify? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Het populairste Spotify-nieuws
Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk