Spotify-tip: op deze manier kan je liedjes zoeken op songteksten

Spotify-tip: op deze manier kan je liedjes zoeken op songteksten

Redactie

door Redactie

Laatst geüpdatet

Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt, je kent alleen een stukje tekst van een liedje, maar je weet de naam van het nummer niet meer. Zonder titel kon je voorheen helaas op Spotify het liedje niet vinden, maar wij tonen je hoe je dat nu wel kan doen.

Zoeken op songteksten

Je herkent het wel, je hoort een liedje op de radio en de tekst blijft in je hoofd hangen. Je komt thuis en je wilt het nog eens beluisteren, maar hoe heet het liedje nu eigenlijk? Hop, naar Google om de tekst in te typen en zo het nummer op te zoeken. Daarna kan je in de zoekresultaten in Google het nummer beluisteren op streamingdiensten. Maar nu is de Google-stap (eindelijk) overbodig geworden. Spotify heeft het namelijk mogelijk gemaakt om op de app zelf te zoeken op songteksten. Als je in de zoekbalk een kort stukje tekst van een nummer schrijft, gaat de app voor je zoeken naar de beste match. Zodra het resultaat overeenkomt met een songtekst, zal de tekst 'overeenkomst voor songteksten' bij het nummer te zien zijn. De functie werkt ook in het Nederlands.

Gerelateerde artikelen

De mogelijkheid werd al mogelijk gemaakt eind 2020 maar vele gebruikers waren er niet vanop de hoogte. De functie werkt ook op de desktopversie. Het bedrijf is wel niet de eerste streamingdienst die deze functie heeft. Apple Music gaf deze mogelijkheid al vrij met de release van iOS 12 in 2018.

Hoe zoek ik op songtekst?

Wil je nu zelf dat ene nummer vinden dat je al eeuwen zoekt? Dat kan heel makkelijk op deze manier:

  1. Open Spotify
  2. Open de zoekbalk via het vergrootglas vanonder
  3. Typ een stukje songtekst in in de zoekbalk
  4. Spotify gaat je nu nummers tonen met 'overeenkomst voor songteksten'
  5. Druk op het nummer dat een overeenkomst heeft om het af te spelen
  6. Eindelijk dat ene nummer vinden waarvan je de naam niet wist en zingen maar!
Spotify-tip: op deze manier kan je liedjes zoeken op songteksten

Nu heb je dat ene nummer eindelijk gevonden en je wilt er nog eens los op wilt gaan, maar een probleempje...je kent de hele tekst niet echt. Gelukkig laat Spotify je sinds kort ook de realtime songteksten bekijken in de app. Lekker meezingen is dus helemaal geen probleem meer!

Wist jij al dat je op songteksten kon zoeken? Ga jij nu allemaal liedjes opzoeken op deze manier? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk