Tip: Zo tover je je smartphone om tot een microscoop

Tip: Zo tover je je smartphone om tot een microscoop

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Fingerprint Microscope

Je smartphonecamera heeft diverse functies. Je kan er foto's mee maken, video's, en dit kan zowel met de camera aan de voor- als achterkant. Sommige smartphones zoals een aantal LG-exemplaren kunnen in een extra brede hoek fotograferen, maar daar houden de zaken wel zo'n beetje op. Een clip-on lens voor je cameralens kan je camera extra functionaliteit geven. Denk aan een fish-eye lens, of juist een zoomlens. Deze zaken kennen we al langer dan vandaag.

Fingerprint Microscope

De Fingerprint Microscope is echter anders. Op twee manieren valt dit product op. De eerste is het formaat van de clip die je op je camera kan plakken. Deze is zo klein dat hij op je vingertop kan balanceren, vandaar ook de naam. De tweede is de functie: als je eenmaal de lens op je camera hebt geplakt, de flits aanzet en de bijbehorende Android-app opstart, is je smartphone omgetoverd tot een microscoop. Er zijn diverse niveaus van inzoomen, waarbij het maximale niveau 800x is. Volgens de makers is de kwaliteit vergelijkbaar met een traditionele microscoop. Verder weegt het dingetje slechts 1,5 gram en is slechts 3,5mm dik, waardoor je zelfs moet oppassen hem niet kwijt te raken!

Tip: Zo tover je je smartphone om tot een microscoop

Voorbeeld van zoomniveaus

Het bedrijf achter de Fingerprint Microscope is al langer bezig met het ontwikkelen van dit product. In 2012 werden de eerste prototypes gemaakt en patenten voor gebruikte technieken ingediend. Nu, een paar jaar later, is uit alle iteraties de Fingerprint Microscope gerold.

Fingerprint Microscope kopen

Op dit moment is de Fingerprint Microscope een Kickstarter-project. Het initiatief heeft op het moment van schrijven al iets meer dan 30.000 euro van de benodigde 6.730 euro opgehaald. Het bedrijf plant om de eerste exemplaren in maart 2019 te verschepen. Als je het project nu steunt kan je deze Kickstarter voor een prijs van 39 dollar kopen. Garanties dat je het product daadwerkelijk zult krijgen zijn er echter nooit op Kickstarter, dus pas goed op met je geld!

0 reacties

Tips

Dit vind je misschien ook leuk