[Podcast] Smartphone-fotografie: de beste apps om foto's te bewerken

[Podcast] Smartphone-fotografie: de beste apps om foto's te bewerken

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In onze podcastreeks over smartphone-fotografie zoomen we in op alles wat met de camera's van onze telefoons te maken heeft. Te gast is fotograaf Rob Turk van smartphone-fotografie.nl. In deze aflevering bespreken we de beste apps om je foto's te bewerken.

Fotobewerking-apps

Zoals fotograaf Rob Turk al even ter sprake bracht in de vorige aflevering van deze podcastreeks, is de bewerking van foto's van groot belang. Hij gebruikt zelf het liefste de Google-app Snapseed. "Elke handeling wordt opgeslagen in lagen bij Snapseed, en da's heel erg handig. Als je hem opslaat en je gaat weer terug in de foto, dan kan je weer naar die lagen toe om een eventuele fout te herstellen", legt Turk uit.

Als we vragen naar welke tools het belangrijkste zijn om aan te passen, dan zegt de fotograaf het volgende: "Mijn advies is om bij elke tool eerst naar links en rechts te vegen zodat je leert wat het gereedschap doet." Rob Turk raadt ook af om de 'Warmte' van een foto aan te passen, omdat je hiermee een gele tint toevoegt die de witbalans van de afbeelding aantast.

De belangrijkste tools

De witbalans is de correcte weergave van de kleuren in een afbeelding. De tools 'helderheid', 'contrast', 'Schaduw' en 'Hooglichten' zijn volgens Turk de belangrijkste. Daarnaast raadt de expert aan om ook het selectiegereedschap te gebruiken waarmee je een effect kan toepassen bij een deel van de foto. Zo kan je bijvoorbeeld te donkere elementen corrigeren.

Gerelateerde artikelen

De fotograaf vertelt ons ook hoe hij regelmatig de app Adobe Photoshop Lightroom CC gebruikt. "Ik denk dat Snapseed interessanter is voor de consument door het grote gebruiksgemak, maar de manier om delen in een foto te selecteren werkt bij dan weer veel Lightroom veel beter", dat zegt Rob Turk.

Ontdek nog veel meer tips over het bewerken van foto's, de beste apps voor bewerking en de voordelen van RAW-fotografie in de podcast hieronder. Je vindt ook een overzicht van de drie vorige afleveringen uit deze podcastreeks. In dit artikel leggen we je uit hoe je een foto gedeeltelijk zwart-wit maakt met Snapseed.

Ontdek het vierde deel van ons gesprek met Rob Turk in onderstaande podcast.

Beluister de podcast

Ontdek alle tips van Rob Turk in onderstaande podcast. Wanneer je de podcast direct wil downloaden doe je dat hier. De podcast direct via de website beluisteren doe je hier, of via de onder staande players. Natuurlijk kun je onze podcast ook vinden in je favoriete Podcast-app.

Wil je de podcast liever wil downloaden? Dat kan hier.

Meer afleveringen: 

Ontdek alles over onze nieuwe podcast van Androidworld, Tech in Five. Tech In Five brengt je elke werkdag het laatste technieuws in vijf minuten. Je host Dim behandelt in deze dagelijkse podcast de meest relevante nieuwsonderwerpen in tech. Deze podcast van maximaal vijf minuten is te beluisteren via elke podcastapp.

Adobe Photoshop Lightroom CC

Adobe Photoshop Lightroom CC

Adobe Lightroom Mobile voor Android maakt het mogelijk foto's te synchroniseren met de desktop-versie, maar bovenal het bewerken van RAW-foto's op je Androidtoestel. ..
Snapseed

Snapseed

Snapseed is een Androidapplicatie die al meerdere malen is besproken op Androidworld. Snapseed geeft je een vrije hand in het gebruik van de aanwezige filt ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk