Zo bedien je je smarthome vanaf het lockscreen zonder je Pixel te ontgrendelen

Zo bedien je je smarthome vanaf het lockscreen zonder je Pixel te ontgrendelen

Android 11 kwam met een nieuw 'power menu', het menu dat je te zien krijgt als je de aan/uit-knop lang ingedrukt houdt. Je kon je smarthome-apparaten in Google Home bedienen vanaf het vergrendelingsscherm door deze knop lang ingedrukt te houden. Die knop verdween even later weer maar maakt met Android 13 een comeback.

Zo werkt het

Diep verborgen in de instellingen zit een schakelaar waarmee je de functie aanzet. Wil je op jouw Pixel (weer) je smarthome-apparaten bedienen vanaf het lockscreen zonder eerst de telefoon te hoeven ontgrendelen? Volg dan deze stappen.

  1. Open de instellingen
  2. Tik op Scherm -> Vergrendelscherm 
  3. Schakel Bedienen vanaf vergrendeld apparaat in

Dat is alles! Je kan nu je lampen aanzetten, je slimme stofzuiger starten en zelfs de thermostaat in de woonkamer bedienen vanaf je vergrendelingsscherm. Als het maar een slim apparaat is dat je aan de Google Home-app hebt toegevoegd. Zie je de knop op het lockscreen niet? Zorg er dan voor dat je de zogenaamde bedieningselementen al een keertje hebt toegevoegd aan de knop smarthomebediening in de snelle instellingen op je Pixel. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Een pincode of vingerafdruk invoeren is niet meer nodig. Je kan nu je smarthome bedienen vanaf je lockscreen. Tenminste, als je dat wilt. Iemand anders in je huishouden kan nu namelijk ook de tv uitzetten terwijl je net met de laatste aflevering van Stranger Things 4 bezig bent.

Alle AW Basics-artikelen

Dit artikel is onderdeel van onze AW Basics. Dat zijn artikelen voor degenen die meer willen weten over de basisbeginselen van Android, of hun Androidtelefoon. Deze howto's, tips, en achtergrondartikelen zijn voor zowel beginners als gevorderden interessant! Je vindt hier op Androidworld het complete overzicht van alle AW Basics.

Google Pixel 6a

De Google Pixel 6a is een nieuwe midrange telefoon met een eigen Tensor-processor, vijf jaar update-ondersteuning en een Lees meer

€ 459

Bestel op

Lees meer over:
Smarthome Android 13 AW Basics

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties