Signal bèta voor Android: zo test je de nieuwste functies

Signal bèta voor Android: zo test je de nieuwste functies

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Signal heeft een bètaprogramma in de Google Play Store waarmee nieuwe functies getest kunnen worden. Zo kun je je aanmelden voor het Signal-bètaprogramma.

Bèta-apps in de Play Store

Het uitbrengen van een bètaversie van een app in de Play Store biedt de ontwikkelaar de mogelijkheid om nieuwe functies te testen voordat ze voor iedereen (in de stabiele versie van de app) beschikbaar wordt gesteld. Op deze manier kunnen eventuele foutjes van tevoren eruit gehaald worden. Gebruikers die meedoen aan dit bètaprogramma kunnen dus tegen problemen aanlopen maar zijn er wel van verzekerd dat ze als eerste nieuwe functies kunnen uitproberen.

Signal Bèta

De chatapp Signal maakt ook gebruik van het bètaprogramma in de Google Play Store. Hierdoor kan het bedrijf dus ook nieuwe functies in de bèta-app onder een bepaalde groep gebruikers testen om deze later breed in de Play Store uit te rollen.

Signal bèta voor Android: zo test je de nieuwste functies

Aanmelden voor Signal Bèta

Om mee te doen aan het bèta-programma van Signal dien je de onderstaande, eenvoudige stappen te doorlopen.

  1. Ga naar deze pagina van de Play Store en zorg dat je bent ingelogd met je Google-account.
  2.  Klik op 'Tester worden'
  3.  Klaar!

Alle nieuwe updates worden vervolgens automatisch verspreid via de Play Store en zijn dan als officiële update te downloaden. Het kan de eerste keer wel twee uur duren voordat er een update klaarstaat, zelfs als er een actieve bètaversie is. Afmelden voor de test kan via dezelfde pagina om vervolgens op het programma verlaten te klikken.

Signal: privéberichtenapp

Signal: privéberichtenapp

Signal is een privacyvriendelijke chat-app waarvan de code volledig open-source is beschikbaar gemaakt. De berichtendienst verzamelt geen gegevens van gebruikers en ..

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Signal? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk