'App vastzetten', zo laat je anderen veilig je telefoon gebruiken

'App vastzetten', zo laat je anderen veilig je telefoon gebruiken

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

App vastzetten is een functie van Android die je helpt om je telefoon met een ander te delen op een veilige manier. Die andere persoon kan dan namelijk alleen de app op jouw telefoon gebruiken die jij voor hem hebt geopend. We leggen uit hoe het werkt.

App vastzetten

Het gebeurt zo vaak. Je geeft even een telefoon door aan een vriend om iets te tonen, maar met het aannemen van de telefoon veegt die de app weg en beland je terug op het startscherm. Daarnaast wil je ook dat mensen die je telefoon gebruiken, alleen de app in kwestie bedienen en niet in de verleiding komen om even je hele telefoon te doorspeuren.

Voor beide problemen is er één handige oplossing: 'App vastzetten'. Dat is een functie die deel uitmaakt van Android sinds versie 5.0 Lollipop. Vanuit het Recente apps-menu kan jij het icoontje van een app aantikken om 'Vastzetten' te kiezen. Daarna geef je de telefoon aan iemand anders, waardoor hij die app niet kan verlaten. Zo kan je vriend, een collega of familielid zonder enig probleem met de app op jouw telefoon aan de slag.

Wil jij je telefoon achteraf weer normaal gebruiken, dan kan dat kan door het scherm naar boven te vegen en vast te houden. Vervolgens vraagt je telefoon je pincode of vingerafdruk om verder te gaan.

'App vastzetten', zo laat je anderen veilig je telefoon gebruiken

Stappenplan

In het onderstaande stappen leggen we je uit hoe je Scherm vastzetten activeert in de instellingen en hoe je de functie vervolgens gebruikt.

  1. Ga naar Instellingen
  2. Kies Beveiliging
  3. Druk op Meer beveiligingsinstellingen
  4. Tik op App vastzetten of App vastmaken en zet de schakelaar aan. Je kan 'App vastzetten' ook zoeken via de zoekbalk van de instellingen
  5. Open Recente apps op je telefoon
  6. Al je geopende apps verschijnen. Tik bovenaan in Recente apps op het icoontje van de app die je wil vastzetten voor iemand anders
  7. Kies Vastzetten
  8. Op het scherm verschijnt informatie die je toont hoe je het scherm weer kan verlaten. Kies Ik snap het
  9. Om de app daarna weer los te maken, veeg je op het scherm omhoog, houd ingedrukt en bevestig met je vingerafdruk of pincode
'App vastzetten', zo laat je anderen veilig je telefoon gebruiken

Gerelateerde artikelen

Als je 'App vastzetten' in de instellingen hebt geactiveerd, hoef je nadien enkel op Vastzetten te tikken in Recente apps om de functie te gebruiken. Elke keer krijg je bij het vastzetten van een app tekst te zien die je vertelt hoe je de functie weer uitschakelt.

Heb jij een andere methode waarmee je op een vergelijkbare, veilige wijze je telefoon aan een ander kan geven? Gebruik je misschien een vergelijkbare app die hetzelfde doet? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over privacy

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk