2 manieren om het scherm van je telefoon op je tv te casten

2 manieren om het scherm van je telefoon op je tv te casten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Op Android-telefoons zijn er meerdere manieren om de handelingen die op je telefoon uitvoert, te tonen op het grootste scherm in je huis. Wij leggen uit hoe je je telefoonscherm op je tv cast met 'Google Home' en 'Screencast'.

Scherm casten op je tv

De Chromecast is door Google in 2013 aangekondigd als een eenvoudig streamingstickje waarmee je content uit apps op je tv kon weergeven. Inmiddels is de Chromecast geëvolueerd tot een accessoire dat je tv in een complete smart tv verandert en daarnaast zit de cast-functionaliteit nu ook rechtstreeks in apparaten in ingebouwd.

Gerelateerde artikelen

Doorgaans druk je op het bekende casticoontje om content naar je tv te streamen, maar er bestaat ook de mogelijkheid om alle handelingen die je op je telefoon uitvoert te streamen. Dat kan via twee manieren die ingebakken zitten in Android-telefoons en zorg daarnaast dat je een televisie gebruikt met castfunctionaliteit.

1. Casten in de Google Home-app

Dit is de makkelijkste manier die werkt in combinatie met alle Android-telefoons. Een Android TV of Chromecast stel je altijd in via de Home-app en daarmee kan je ook je scherm casten. Zo werkt het:

  1. Open Google Home
  2. Tik op het juiste apparaat waar je op wil casten
  3. Kies Mijn scherm casten onderaan
  4. Bevestig in de melding met Scherm casten en daarna Nu starten
  5. Sluit af door Mirroring stoppen te kiezen in de Home-app
Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

Als je scherm wordt gecast kan je het draaien en dan zie je ook op je televisie de oriëntatie veranderen. Lukt dat niet, zorg dan dat 'Automatisch draaien' aanstaat in de Snelle instellingen. Je cast ook automatisch het geluid dat op je telefoon afspeelt en je kan op je smartphone het volume aanpassen.

2. Screencast

Een nog snellere manier om je telefoonscherm te casten is via de Screencast-functie. Het enige nadeel is dat niet elke Android-telefoon over deze feature beschikt. Zoek naar Screencast in de Snelle instellingen van je telefoon. Eventueel moet je in de Snelle instellingen eerst op het bewerkicoontje drukken om de optie toe te voegen. Daarna volg je deze stappen:

  1. Veeg tweemaal omlaag om de Snelle instellingen te openen
  2. Druk op Screencast
  3. Kies een apparaat waar je op wil casten en druk Nu Starten
  4. Sluit af door door opnieuw op Screencast te tikken en Verbinding verbreken te kiezen

Gebruik jij je Chromecast wel vaker om content te streamen op je televisie? En hij heb jij thuis een Chromecast-stickje of heb je apparaten met de functie ingebouwd? Werkt jouw telefoon met Screencast? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over Chromecast
Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen

Chromecast met Google TV (4K) kopen

Met de Google Chromecast 4K met Google TV maak je van iedere tv een slimme tv. Google TV is een platform waarmee je al jouw films en series van verschillende apps in één handig overzicht terugvindt. Plug de Chromecast met Google TV in jouw tv en stream in een handomdraai al jouw favoriete films en series met een druk op de knop.

Vanaf € 69,99

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk