Samsung One UI 3.1-tip: objecten uit een foto verwijderen in de Galerij-app

Samsung One UI 3.1-tip: objecten uit een foto verwijderen in de Galerij-app

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

One UI 3.1 komt met een handige nieuwe functie voor de Galerij-app, de gum voor objecten. Je kan hiermee objecten of personen in een foto verwijderen. Androidworld legt uit hoe het werkt.

One UI 3.1

One UI 3.1 is de nieuwste softwareschil van Samsung die op enkele Galaxy-telefoons te vinden is zoals de Samsung Galaxy S21, de Samsung Galaxy S21 Plus en de Samsung Galaxy S21 Ultra. In deze software zitten een aantal nieuwe mogelijkheden waaronder de gum in de Galerij-app. Dat is de app waarmee je foto's en video's kunt bekijken en bewerken. Samsung heeft de gum in deze app onder de experimentele functies verstopt.

Gerelateerde artikelen

Labs-functie aanzetten in de Galerij-app

Wil je deze functie gebruiken in de Galerij-app? Dan zul je eerst de Labs-functie aan moeten zetten. Dat doe je als volgt:

  • Open de Samsung Galerij-app
  • Tik op de foto die je wilt bewerken
  • Tik op het potloodje
  • Tik op de drie puntjes rechts bovenin
  • Tik op 'Labs' en activeer 'Gum voor object'
Samsung One UI 3.1-tip: objecten uit een foto verwijderen in de Galerij-app

Ongewenste objecten verwijderen

De gum is nu toegevoegd aan de opties voor het bewerken van een foto. Als je een scherm teruggaat, vind je de optie helemaal rechts onderin de menubalk. Je kan nu dus aan de slag met het verwijderen van ongewenste objecten. Tik op het object en de app gaat vervolgens dat deel in je foto verwijderen. Op deze manier kun je een paard, je ex of een ander ongewenst object uit een foto verwijderen.

Samsung One UI 3.1-tip: objecten uit een foto verwijderen in de Galerij-app Samsung One UI 3.1-tip: objecten uit een foto verwijderen in de Galerij-app Samsung One UI 3.1-tip: objecten uit een foto verwijderen in de Galerij-app

Huawei heeft een soortgelijke functie (Golden Shot) waarmee je ook, met behulp van kunstmatige intelligentie, speciale trucs toe kunt passen in foto's. Daarnaast zijn er legio apps die een vergelijkbare mogelijkheid hebben zoals Snapseed en Adobe Photoshop Fix. Heb je nog een Samsung met een andere softwareversie? Dan kun je deze apps eens proberen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Samsung Gallery

Samsung Gallery

Met deze app kun je natuurlijk foto's en video's bekijken, maar er wordt ook een cloud sync-optie aangeboden. Hiermee kunnen foto's in de Samsung-cloud worden opgesl ..

Tip, Matthijs

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk