Samsung Galaxy Watch-tip: zo heb je als eerste nieuwe updates

Samsung Galaxy Watch-tip: zo heb je als eerste nieuwe updates

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Wear OS-horloges bevatten een manier waarop je altijd als eerste de nieuwste updates kan instelleren. In plaats van te wachten op een melding kan je elke update makkelijk forceren met een heel eenvoudig trucje. We leggen stap voor stap uit hoe het werkt.

Wear OS-updates forceren

Op Android-telefoons kan je al veel langer zoeken naar beschikbare updates, zodat je niet hoeft te wachten op een melding die verschijnt. Wear OS heeft zo'n systeem niet. Als je dus bijvoorbeeld een Pixel Watch hebt, dan kan het zijn dat je de december-update van deze week nog niet binnen hebt, ook al is hij eigenlijk al beschikbaar. Vervelend, niet? Dat gaan we oplossen.

We bespreken een tip die eigenlijk al werkt sinds Wear OS 2, maar je kan hem ook nog steeds met Wear OS 3-horloges gebruiken. Als je op de juiste plaats in de instellingenmenu's van je horloge herhaaldelijk op het scherm tikt, forceer je een update. We leggen het in onderstaande stappen uit.

  1. Veeg omlaag en druk op het icoontje van de Instellingen
  2. Kies Systeem
  3. Druk op Systeemupdates
  4. Je horloge geeft aan dat hij op updates controleert, maar er gebeurt in feite niets
  5. Je krijgt een scherm te zien dat weergeeft dat je horloge up-to-date is. Tik in dit menu herhaaldelijk op het scherm, ook al zie je geen knop. Blijft dat secondenlang volhouden tot Update downloaden verschijnt
  6. Optioneel: je kan het downloaden van de update sneller laten verlopen als je tijdelijk bluetooth uitschakelt, want dan gaat het horloge de update via wifi downloaden

Wear OS-verbeteringen

De bovenstaande stappen zijn ontzettend eenvoudig, maar de methode is ook effectief. Al kan je je wel afvragen waarom Google geen eenvoudige knop toevoegt op het horloge waarmee je op updates kan controleren. Zo'n functie lijkt ons op termijn onvermijdelijk, omdat Wear OS 3-horloges vanaf nu meer regelmatige updates zullen krijgen in vergelijking met vroeger.

Op de korte termijn mogen we nog heel wat verbeteringen verwachten. Horloges krijgen nieuwe tegels voor contacten en omtrent de stand van de zon. Verder staat er ook een update voor de Google Keep-app gepland en de stabiele versie van de Google Home-app voor Wear OS is ook nog op komst. En er wordt al luidop gefluisterd over horloge-apps voor Gmail en Google Agenda. Deze extra aandacht bij Google voor Wear OS heeft vermoedelijk veel te maken met de lancering van de Pixel Watch. Je kan alles over het horloge lezen in onze review.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over smartwatches? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy Watch 5 kopen
Samsung Galaxy Watch 5 kopen
Samsung Galaxy Watch 5 kopen

Samsung Galaxy Watch 5 kopen

De Galaxy Watch 5 blinkt uit met keuze uit verschillende fitness- en gezondheidsfuncties. De smartwatch biedt een compleet pakket, dat ook na je workout – dus als je rust en herstelt - bijdraagt aan een betere gezondheid.

Vanaf 299 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk