Heeft de Samsung Galaxy Watch 5 (Pro) een draairing?

Heeft de Samsung Galaxy Watch 5 (Pro) een draairing?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy Watch 4 Classic heeft een hele handige draairing waarmee je snel kunt navigeren door alle tegels in de interface. Hebben de nieuwe Galaxy Watch 5 en de Galaxy Watch 5 Pro ook zo'n handige draairing?

Samsung Galaxy Watch 5 (Pro) - draairing

Je kan een smartwatch op meerdere manieren bedienen. Samsung gaf zijn Galaxy Watch 4 Classic vorig jaar vier mogelijkheden voor de bediening: Bixby voice, fysieke knoppen, handbewegingen en de draairing. De draairing op dit horloge kun je gebruiken om het scherm aan te zetten, en om makkelijk door je apps, berichten en gezondheidsgegevens heen te scrollen. De draairing geeft een lichte trilling als je er aan draait, en het ziet er tevens stoer uit.

Draairing op de Samsung Galaxy Watch 3 Classic

Draairing op de Samsung Galaxy Watch 3 Classic

Nu is de vraag of Samsung de nieuwe Galaxy Watch 5 ook zo'n draairing heeft gegeven. De Galaxy Watch 4 moest het al zonder draairing stellen en dat geldt ook voor de Galaxy Watch 5. De Galaxy Watch 5 Pro heeft dit keer ook geen fysieke draairing. Een fysieke draairing inderdaad, want Samsung komt dit jaar met een alternatief voor beide smartwatches. De roterende ring rond het scherm maakt namelijk plaats voor een virtuele draairing.

Gerelateerde artikelen

Een virtuele draairing bevindt zich aan de schermrand van de Galaxy Watch 5 (Pro) en simuleren de fysieke draairing. Je veegt dus met je vinger over de rand van het scherm om door de menu's te bladeren. Je voelt tijdens het bedienen ook een kleine trilling, maar toch voelt het anders aan dan een fysieke draaikroon rondom het scherm.

Er is dus geen fysieke draairing op de Galaxy Watch 5 en Galaxy Watch 5 Pro te vinden, maar er is wel een virtuele draairing waarmee je de smartwatches kunt bedienen.

Samsung Galaxy Watch 5 en Watch 5 Pro

De Samsung Galaxy Watch 5 en Watch 5 Pro zijn in augustus onthuld. Met de Galaxy Watch 5 focust Samsung op verschillende fitness- en gezondheidsfuncties, terwijl de Galaxy Watch 5 Pro de nadruk legt op extra functies en een extra stevig en stijlvol design. Samsung neemt met de Watch 5 Pro afscheid van de Classic-variant van zijn slimme horloges en gaat helemaal voor minimalistisch design. Voor alle specificaties van de beide smartwatches kun je hier terecht.

Wil je meer weten over de nieuwe Galaxy Watch 5-serie van Samsung? Lees dan de uitgebreide hands-on van Sebastien en je kan daar meteen ook zijn video van de nieuwe Galaxy-producten bekijken.

Meer Samsung Galaxy Watch 5 tips
Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen
Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen
Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen

Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen

De Galaxy Watch 5 Pro is Samsungs meest premium smartwatch met meer functies dan ooit. Het slimme horloge komt met veel extra functies en een extra stevig en stijlvol design.

Vanaf 469 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk