Kan de Samsung Galaxy Watch 5 (Pro) detecteren wanneer je valt?

Kan de Samsung Galaxy Watch 5 (Pro) detecteren wanneer je valt?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy Watch 5 en de Pro-versie kunnen je uit de nood helpen wanneer je ernstig valt. Op dat moment detecteert het horloge de val en kan hij je familie of vrienden of de hoogte brengen. We leggen je uit hoe je deze belangrijke functie kan instellen.

Samsung Galaxy Watch 5 (Pro)-valdetectie

Als je aan een smartwatch denkt, dan komen apps en sportfuncties mogelijk als eerste bij je op. Toch hebben de Galaxy Watch 5 en de Galaxy Watch 5 Pro ook heel interessante functies als het om veiligheid gaat. Een belangrijke is bijvoorbeeld de valdetectie: een mogelijke lifesaver voor wanneer je tijdens het sporten valt.

Wanneer je bent gevallen, dan kan het horloge dat detecteren. Het maakt daarbij gelukkig een onderscheid tussen een plof in de zetel en een stevige klap tegen het aardoppervlak. Je krijgt 60 seconden lang een waarschuwing te zien, en je kan die wegvegen als je oké bent, of je kan een noodbericht verzenden naar contacten die je hebt geselecteerd. Als je niets doet stuurt de Galaxy Watch 5-serie automatisch jet noodbericht.

Zo stel je het in

Weet wel dat je de functie eerst handmatig moet instellen in de Galaxy Wearable-app, en we leggen uit hoe je dat kan doen:

  1. Open de Galaxy Wearable-app
  2. Kies Instellingen horloge
  3. Tik op Veiligheid en noodsituaties
  4. Zet Detectie hard vallen aan met de schakelaar
  5. Kies Doorgaan
  6. Kies een noodcontact en druk op Gereed

Nadat je een noodcontact hebt gekozen is de functie actief. Maar let op, want standaard werkt de valdetectie alleen tijdens sportactiviteiten. Dat ontdek je wanneer je in het menu 'Veiligheid en noodsituaties' tikt op Detectie hard vallen, maar zonder op de schakelaar te drukken. Je vindt vervolgens een nieuw menu, en onder 'Wanneer vallen detecteren' kan je 'Altijd' aanduiden.

Meer tips

Verder kan je in de instellingen er ook voor kiezen om naast de noodberichten ook een noodoproep uit te voeren. Je kan verder ook vooraf je medische gegevens invullen, en die zijn dan zichtbaar voor de hulpdiensten, ook als je telefoon is vergrendeld. Wat is jouw eerste indruk van de Galaxy Watch 5-serie? Laat het ons weten in de reacties.

Samsung Galaxy Watch 5 kopen
Samsung Galaxy Watch 5 kopen
Samsung Galaxy Watch 5 kopen

Samsung Galaxy Watch 5 kopen

De Galaxy Watch 5 blinkt uit met keuze uit verschillende fitness- en gezondheidsfuncties. De smartwatch biedt een compleet pakket, dat ook na je workout – dus als je rust en herstelt - bijdraagt aan een betere gezondheid.

Vanaf 299 euro

Winkelen op:

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk