Samsung Galaxy S21: 7 dingen die je meteen wil veranderen

Samsung Galaxy S21: 7 dingen die je meteen wil veranderen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Je hebt nog maar net je Samsung Galaxy S21? Zodra je hem hebt ingesteld en al je apps en gegevens hebt overgezet met SmartSwitch, zijn er een paar dingen die je meteen wil doen, omdat ze het gebruik van de S21 veel prettiger maken. We sommen ze hier voor je op.

1. Instellingen voor de zijtoets

Standaard krijg je Bixby te zien als je de powerknop van de Samsung Galaxy S21, de S21 Plus of S21 Ultra lang ingedrukt houdt. Toch is er heel wat meer mogelijk met die zijtoets, en er bestaan ook aangepaste gebaren voor wanneer je de knop tweemaal indrukt.

Als je Bixby wil verbannen en bijvoorbeeld het oude powermenu wil te zien krijgen als je de knop lang indrukt, dan kan je aanpassingen maken in het menu 'Instellingen voor de zijtoets'. Veeg vanaf het startscherm omlaag en druk dan bovenaan op de aan/uit-knop in beeld. vervolgens verschijnt het powermenu en onderaan druk je op Instellingen voor de zijtoets. Vervolgens kan je naar hartenlust de acties van de zijtoets naar wens aanpassen.

Samsung Galaxy S21: 7 dingen die je meteen wil veranderen

2. 120 Hz activeren

Als je een telefoon uit de S21-reeks koopt, dan doe je dat onder meer omdat Samsung al jarenleng een van de beste schermen uit de industrie heeft. Je wil dus met andere woorden het scherm ten volle gebruiken, en dat doe je door de 120 Hz verversingssnelheid aan te zetten in de instellingen.

Een hogere refreshrate zorgt ervoor dat beelden vloeiender zijn en het scherm er gewoon beter uitziet. Eens je 120 Hz gebruikt, wil je niet meer terug naar 60 Hz. Toegegeven, de telefoon zal in ruil wel iets meer verbruiken, maar dat neem je er graag bij. Ga naar Instellingen > Display > Vloeiende beweging > Hoge vernieuwingsfrequentie (120 Hz).

Gerelateerde artikelen

3. Batterijpercentage weergeven

Standaard krijg je op je Samsung-telefoon het resterende percentage van de accu niet te zien. Als je dat exact wil weten, moet je telkens omlaag vegen en dat is verre van handig. Gelukkig kan je het percentage wel te allen tijde laten weergeven. Ga naar Instellingen > Meldingen > Geavanceerde instellingen > Toon batterijpercentage.

Samsung Galaxy S21: 7 dingen die je meteen wil veranderen

4. Zet gebaren aan

Als je je Samsung-telefoon voor het eerst gebruikt, zal je standaard de home-knop zien samen met de terugknop en Recente apps. Al kan je er ook voor kiezen om de gebarennavigatie te gebruiken die actief is sinds Android 10. In het begin is die bediening even wennen, maar de kans is groot dat je achteraf toch niet meer zonder wil. Ga naar Instellingen > Display > Navigatiebalk en kies Gebaren op volledig scherm.

Samsung Galaxy S21: 7 dingen die je meteen wil veranderen

5. Kies voor Google Discover

Samsung laat je met de Galaxy S21 kiezen tussen Samsung Daily en Google Discover. Die laatste laat je relevante nieuwartikelen zien, en het is al jarenlang een populaire functie op Pixel-telefoons. Om Google Discover te gebruiken druk je een lege plaats op het startscherm lang in, en veeg een paar keer naar rechts om bij het linkse paneel te komen en Google Discover te selecteren.

Samsung Galaxy S21: 7 dingen die je meteen wil veranderen

Samsung laat je kiezen tussen beide functies

6. Edge vensters aanpassen

Je hebt vast al gemerkt dat er rechts op het startscherm een fijn balkje in beeld is. Wel, dat zijn de Edge-vensters, ofwel een balkje dat je snel toegang kan geven tot handige apps en functies vanaf elk scherm. Snel de rekenmachine openen of je partner bellen? Dat kan vliegensvlug.

Toch is de kans heel groot dat je graag wat wil veranderen aan je Edge vensters. Je kan bijvoorbeeld instellen dat Edge vensters snelle toegang geven tot je klembord of je zelf meteen een screenshot laten maken. Al zullen er ook veel gebruikers zijn die helemaal geen Edge-vensters willen en de functie willen uitschakelen.

Gerelateerde artikelen

Al deze dingen kan je aanpassen door Edge vensters naar links te vegen op het startscherm en vervolgens op het tandwieltje te tikken. je kan ook op het icoontje met het potlood tikken als je enkel de weergegeven apps wil veranderen.

7. Advertenties uitschakelen

Samsung wil graag een extra centje bijverdienen door in het meldingenpaneel reclame te tonen waarin het zijn eigen diensten in de verf zet. Op Androidworld hebben we een afzonderlijk artikel gewijd aan de manier waarop je reclame kan uitschakelen op Samsung-telefoons. Je kan er hier alles over lezen.

Samsung Galaxy S21: 7 dingen die je meteen wil veranderen

Nog meer aanpassingen

Natuurlijk zijn er nog heel wat meer instellingen die je zou kunnen bekijken nadat je je telefoon hebt ingesteld. Heel wat functies zijn een kwestie van persoonlijke voorkeuren. Neem nu de donkere modus, dat is een erg interessante functie, maar ze is niet voor iedereen. Je zou ook heel wat aan het toetsenbord kunnen veranderen of de 'Bediening met één hand' kunnen activeren, afhankelijk of je een kleinere S21 hebt of de grote S21 Ultra. Welke instellingen heb jij nog meteen aangepast? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk