Samsung vervangt Focusmodus van Google voor alternatief

Samsung vervangt Focusmodus van Google voor alternatief

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Een smartphone kan natuurlijk enorm afleiden. Met tientallen binnenkomende meldingen, appjes van vrienden of berichten dat het weer zal gaan regenen blijven we steeds maar naar onze telefoon grijpen. Wil jij je nou focussen op iets anders dan je smartphone, dan heeft Android gelukkig Focusmodus ingebouwd. Op de smartphones van Samsung ontbreekt deze functie in One UI 5 echter, al heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant hiervoor gelukkig wel een alternatief.

Focusmodus

Met 'Focusmodus' kun je afleidende apps onderbreken en meldingen van bepaalde apps uitschakelen. Daarbij kun je ook een schema instellen van wanneer tot wanneer apps geen meldingen aan je mogen tonen. Je kunt zelf selecteren welke apps geen meldingen meer laten zien. Zo kun je ervoor zorgen dat je wel meldingen binnen krijgt van de voor jou belangrijke of noodzakelijke apps, maar de rest uitgeschakeld wordt. Focusmodus werkt eenvoudig en is te vinden in de instellingen van je Android-smartphone, je vindt Focusmodus onder het kopje Digitaal welzijn. Je leest er meer over in dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Alternatief van Samsung

Samsung heeft er voor gekozen om Focusmodus weg te laten uit zijn smartphones. Alle smartphones die op One UI 5.0 draaien hebben de functie namelijk niet meer. Hiervoor in de plaats heeft de fabrikant een eigen focusmodus ontwikkeld genaamd 'Focusstand'. We bespreken even kort wat je met deze stand kunt en wat de verschillen zijn met de Focusmodus van Google.

Waar vind ik Focusstand en hoe werkt het?

Focusstand vind je in de instellingen van je Samsung-smartphone. Je vindt het onder het kopje 'Standen en routines'. Hieronder lopen we stap voor stap met je door hoe je Focusstand kunt openen en wat je ermee kunt doen.

  1. Open de instellingen op je Samsung-smartphone
  2. Tik op Standen en routines
  3. Kies hier voor welke situatie je de Focusstand wil instellen. Je kunt kiezen uit slaap, rijden, trainen, ontspanning of werk. Je kunt ook zelf een stand en/of situatie toevoegen. 
  4. Elke situatie kun je ook automatisch laten instellen. Je kunt bijvoorbeeld een locatie of tijdstip aan de situatie 'werk' koppelen. Als je vervolgens op deze locatie bent, of als het tijdstip is aangebroken, dan zal de Focusstand automatisch worden ingeschakeld. 
  5. Per situatie kun je aangeven welke apps geen meldingen mogen tonen en welke dit wel mogen. 

Focusmodus of Focusstand?

In de basis werken de Focusmodus van Google en de Focusstand van Samsung hetzelfde. Beide apps zijn gemaakt om afleidende apps en meldingen op je smartphone tijdelijk uit te schakelen. Dit zodat jij je kunt focussen op andere zaken. De Focusmodus van Google is hierbij het meest eenvoudig, de Focusstand van Samsung is uitgebreider. Het biedt nou eenmaal meerdere handige functies zoals het instellen van verschillende profielen en het koppelen van een locatie hieraan.

Gebruik jij Focusmodus of Focusstand op je smartphone en wat vind jij van de functies? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Samsung vervangt Focusmodus van Google voor alternatief

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk