Google profielfoto aanpassen, zo doe je dat

Google profielfoto aanpassen, zo doe je dat

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Is het tijd om je profielfoto in je Google-account bij te werken? Misschien wil je wat meer privacy behouden en liever een algemene afbeelding gebruiken als je profielfoto. Goed nieuws, want we gaan je laten zien hoe je dit kunt doen. Het is een eenvoudig proces, dus laten we meteen aan de slag gaan.

Profielfoto in je Google-account aanpassen

Wist je dat je Google-profielfoto niet alleen wordt gebruikt om jou te herkennen, maar ook door anderen kan worden gezien als je Google-services gebruikt? Of je nu je selfie wilt veranderen in iets leukers of gewoon een andere afbeelding als profielfoto wilt instellen, het kan allemaal heel eenvoudig op je mobiele telefoon. Google heeft namelijk een hele collectie leuke illustraties klaarstaan, georganiseerd in categorieën zoals eten, dieren, hobby's, interesses en sport. Als dat niet genoeg is, kun je natuurlijk ook een afbeelding uit je eigen collectie kiezen.

Google profielfoto aanpassen, zo doe je dat

Via de Contacten-app van Google

Gebruik je de Contacten-app van Google? Dat is de app hieronder. Volg dan de volgende stappen om je profielafbeelding aan te passen met een mooie illustratie of foto:

 1. Open de Contacten-app
 2. Tik rechtsboven op je profielfoto
 3. Tik op het camera-icoontje naast je foto
 4. Tik  op Wijzigen en kies een Illustraties of typ een woord in de zoekbalk  
 5. Pas je keuze eventueel aan met: filters, kleuren, zoomen en bijsnijden
 6. Tik op Opslaan als profielfoto en je bent klaar!

Wil je liever een eigen afbeelding gebruiken? Kies dan bij stap 4 niet voor Illustraties maar voor Google Foto's of Foto's op apparaat.

Contacten

Contacten

Wat is Google Contacten? Contacten, of Contacts, is de officiële contactpersonen-app van Google en is te vinden op bijna elke Androidtelefoon. Je kan de app ook ..

Via de Google-app of Gmail-app

Je kan de profielfoto ook via de Google-app of Gmail aanpassen. Volg dan de volgende stappen om je profielafbeelding aan te passen met een mooie illustratie of foto:

 1. Open de Contacten-app of Gmail
 2. Tik rechtsboven op je profielfoto
 3. Tik op het camera-icoontje naast je foto
 4. Tik op Wijzigen en kies een Illustraties of typ een woord in de zoekbalk
 5. Pas desgewenst de illustratie aan met: filters, kleuren, zoomen en bijsnijden
 6. Tik op Opslaan als profielfoto en je bent klaar!

Ook hier kun je kiezen voor Google Foto's of Foto's op apparaat om een foto of afbeelding uit je eigen verzameling in te stellen als profielfoto in je Google-account.

Wat voor een profielfoto heb jij in je Google-account? Een selfie, een illustratie van Google, of een andere foto? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Google

Google

De Google-app op telefoons is een van de meest gebruikte apps. Niet alleen bevat het Google Zoeken, maar ook Discover, herinneringen, je zoekgeschiedenis en meer. ..
Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

AW Basics tips

Dit is een AW Basics-artikel. AW Basics zijn artikelen voor degenen die meer willen weten over de basisbeginselen van Android, of hun Androidtelefoon. Alhoewel deze howto's, tips, en achtergrondartikelen voor zowel beginners als gevorderden interessant zijn! Bekijk hier al onze AW Basics!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk