Zo maak je een poll op WhatsApp

Zo maak je een poll op WhatsApp

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Via omwegen een poll maken in WhatsApp is niet meer nodig. Dit kan gewoon in WhatsApp zelf. Wil je weten hoe je een poll maakt in WhatsApp? Androidworld legt het voor je uit.

Een poll maken op WhatsApp

Ben je met je gezin op zoek naar een leuke vakantie maar weet je niet waar naartoe? Zoek je een stad waar je met vrienden naartoe kunt gaan om te stappen? Je kan in WhatsApp een poll aanmaken om zo democratisch tot een beslissing te komen. Dat doe je in een vijf eenvoudige stappen.

  1. Open WhatsApp.
  2. Tik op de (groeps)chat waarin je een poll wilt maken.
  3. Tik op het paperclipje rechts onderin en tik op Peiling.
  4. Vul de vraag in en daaronder de antwoorden waaruit men kan kiezen. Je kan maximaal 12 antwoorden kiezen.
  5. Tik op de groene pijl rechts onderin om de poll te versturen.

Je ziet nu de poll in de chat en je kan meteen de voortgang zien. Naast elk antwoord zie je het aantal stemmen en het profielicoontje van degene die op dat antwoord gestemd heeft. Klik op Stemmen bekijken om details van de peiling te zien. Je ziet hier welk antwoord op dat moment de meeste stemmen heeft en wie waarop gestemd heeft. Je kan overigens op dezelfde manier ook een poll maken in WhatsApp Desktop, WhatsApp Web in je browser en de native app van WhatsApp voor Windows.

Zo maak je een poll op WhatsApp
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Vreemd genoeg is het mogelijk om op meerdere antwoorden tegelijkertijd te stemmen. Hopelijk past WhatsApp dit zo snel mogelijk aan. Hoe dan ook, je kan nu een poll in WhatsApp maken. Ze zijn tevens end-to-end versleuteld dus niemand kan ze lezen behalve degenen met wie je de poll gedeeld hebt. Ga jij met de poll in WhatsApp aan de slag? Of gebruik je daar een andere app voor? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Alle WhatsApp-tips

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Hieronder vind je alvast de meest gelezen WhatsApp-tips op Androidworld.

De populairste WhatsApp-tips

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk