Plan een trip met deze 10 (!) Google-apps en -tools

Plan een trip met deze 10 (!) Google-apps en -tools

Laura Jenny

door Laura Jenny

Mis je de zomervakantie al? Je zou natuurlijk voor de kerst een nachtje naar Duitsland kunnen gaan om romantisch een kerstmarkt te bezoeken: dan heb je een leuke trip om naar uit te kijken. Mis je juist de zomerzon, dan wil je misschien eerder een reisje plannen naar de regionen die in onze winter lekker warm blijven. Een reis plannen, waar begin je dan? Google helpt je, we nemen je mee in het plannen van een reis door 10 verschillende Google-apps te gebruiken.

1. Google Agenda

Je kunt natuurlijk meteen naar reiswebsites surfen, maar je moet natuurlijk wel weten wanneer je weg kunt (en eventueel andere mensen die ook van de partij moeten zijn). Dat zie je allemaal in de Google Agenda (en in die van hen, als ze het met je hebben gedeeld). Het handige is dat de Google Agenda ook de optie heeft om hotels en vluchten op basis van bevestigingsmails te integreren in je agenda: erg handig.

Google Agenda

Google Agenda

Je kunt Google Agenda gebruiken om al je afspraken bij te houden. Er kunnen meldingen ingesteld worden die ontvangen kunnen worden via de app of mail. Ook kunnen er ..

2. Google Travel

Niet veel mensen kennen deze site, terwijl het een pareltje is voor mensen die van reizen houden. Heb je namelijk nog niet echt een notie van waar je heen wil, dan kun je op deze website inspiratie opdoen. Je kunt bepaalde interesses invoeren, zoals stranden of musea, en zo vind je snel een bestemming waar je direct zin in hebt. Je kunt hier ook op zoek naar hotels, prijzen vergelijken en dan via de website van de aanbieder een boeking maken. Het voordeel van Google Travel is dat hij rekening kan houden met het weer, met wat een voordelig moment is om te gaan, enzovoort. Dat scheelt je weer, wel, een hoop gegoogel.

Google Travel

3. Google Maps

Je wil natuurlijk graag weten hoe ver het treinstation is van je hotel en daarvoor kun je Google Maps gebruiken. Je ziet dan meteen hoe lang het lopen is (en hoe je moet lopen), of dat het OV een betere optie is. Huur je een auto, dan kun je ook via Maps zien hoe je dan het beste kunt rijden en welke goedkope tankstations in de buurt zijn. Het voordeel van Maps is dat je ook snel in je buurt kunt zoeken naar supermarkten, restaurants, enzovoort. Handig als je voor dat concert nog in de stemming wil raken door een goede cocktail te genieten. Ook toeristische trekpleisters zijn natuurlijk zichtbaar op de landkaarten van Google.

Google Maps: Navigatie en OV

Google Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

4. Google Vluchten

Zoek je een goedkope vlucht, dan kun je het beste Google Vluchten inzetten. Het is aan te raden alleen te vliegen als de trein echt geen optie is, want heel duurzaam is het niet. Maar naar Ibiza ga je natuurlijk niet zwemmend. Op Google Flights kun je zien welke vluchten er zijn, maar ook wat je bijvoorbeeld aan bagage mee mag. Je kunt zelfs op loyaltyprogramma’s zoeken, mocht je heel erg geënt zijn op je KLM-puntjes.

Plan een trip met deze 10 (!) Google-apps en -tools

5. Google Translate

Wil je graag een zo lokaal mogelijke ervaring, dan heb je kans dat je bij een slaapplek terecht komt die wordt gerund door mensen die geen woord Engels spreken. Dan toch maar even wat Hongaarse zinnen uit Google Translate halen, zodat je in de moerstaal van je gastheer of gastvrouw kunt vragen of je zelf handdoeken moet meenemen of niet.

Google Translate

Google Translate

Google Vertalen is de vertalingsdienst van Google. Ideaal voor vakanties naar verre landen waarvan je de taal niet of nauwelijks spreekt. Google Vertalen helpt je me ..

6. Android Auto

Vaak hebben huurauto’s de mogelijkheid om je telefoon te verbinden en dat kan bijvoorbeeld met Android Auto. Heel handig als je net instapt en eigenlijk geen flauw idee hebt waar je naartoe moet rijden: je kunt ook in een land waar ze nog nooit van Monique Smit hebben gehoord direct na instappen al met de Volendamse zangeres over de speakers richting je verblijf racen. Het werkt vaak zo makkelijk, het is net alsof je thuis bent. Plus, het scheelt ruzie over landkaart lezen en dat houdt de reis wel zo gezellig. Tenzij je ‘bijrijder’ een hekel heeft aan de palingsound natuurlijk, maar dat is een ander verhaal.

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

7. Google Wallet

Het is op vakantie altijd een gedoe hoe je nu precies moet betalen. Pinnen kennen ze in de VS bijvoorbeeld niet, maar je kunt er wel vaak met Google Pay betalen. Even je Google Wallet erbij pakken, niet vergeten NFC aan te zetten en je kunt ook in het verre buitenland vaak makkelijk betalen. Plus, je kunt in je Google Wallet ook je boarding pass plaatsen, zodat je die makkelijk bij de hand hebt.

Google Wallet

Google Wallet

Wat is Google Wallet? Google Wallet, Android Pay, Google Pay. Het zijn allemaal diensten van Google maar uiteindelijk is er eentje overgebleven, Google Wallet. A ..

8. Google Keep

Of je nou voorafgaand aan je vakantie een paklijst wil maken, of juist op je vakantie wil bijhouden wie wat heeft betaald: in Google Keep kun je het allemaal kwijt. Het is een handige app om notities te maken en je kunt lijstjes maken die je zelfs kunt afstrepen. Ook handig als je dus een boodschappenlijstje maakt en net de ‘fraises’ in je mandje hebt gemikt.

Google Keep

Google Keep

Google Keep is de plek waar je je al gedachtenspinsels in op kunt slaan. Dat kan in de vorm van een handgeschreven notitie, een getypte notitie, een spraak ..

9. Google Foto’s

Iedereen maakt op vakantie wel eens een kiekje en het is handig om die snel met je reisgenoten te kunnen delen, zodat zij die weer met hun thuisfront kunnen delen. Google Foto’s laat je makkelijk foto’s delen, ook als het er erg veel zijn. Bovendien maakt de AI binnenin sommige foto’s extra mooi, of een grappig gifje van je vriendin die altijd 20 foto’s nodig heeft voordat ze tevreden is.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

10. Google Home

Het is niet een app die je zozeer voor je reis nodig hebt, maar wel voor je huis als je op reis bent. In deze app kun je mooi bekijken wat er thuis gebeurd (als je bijvoorbeeld Nest-camera’s hebt hangen), kun je op afstand zorgen dat het licht aangaat en inbrekers op het verkeerde been worden gezet, en meer. Of misschien ben je zo iemand die net aangekomen op Schiphol denkt: ik heb het licht op de gang laten branden! Als het een slimme lamp is binnen Google Home, dan kun je die gewoon op afstand uitzetten.

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

Gebruik jij vaak Google-apps en -tools om tripjes te plannen? Heb je nog een goede lifehack om te delen? Zet ze in de reacties onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk