Pixel 6 heeft een speciaal Game Dashboard: zo activeer je het

Pixel 6 heeft een speciaal Game Dashboard: zo activeer je het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Pixel 6 en Pixel 6 Pro hebben een Game Dashboard waarmee je snel schermopnames en screenshots kan maken tijden het gamen. Je kan ook de framerate volgen, storende meldingen blokkeren of in één klap streamen op YouTube. We leggen uit hoe het werkt.

Game Dashboard voor Pixel 6

Heel wat fabrikanten van telefoons hebben al een aangepaste gamemodus en je krijgt daarmee toegang tot een reeks tools die van pas komen bij het gamen. Google heeft ook zo'n functie in Android gebouwd, maar op dit moment is ze enkel toegankelijk voor gebruikers van de Pixel 6 en de Pixel 6 Pro.

Standaard staat de functie uit op de telefoons, maar zodra je ze aanzet zie je in elke game een icoontje die je naar het Game Dashboard leidt. Je kan met het dashboard een permanente screenshot- en schermopnameknop toevoegen die dan in beeld blijven tijdens het gamen. Wanneer je iets leuks doet in een game, kan je dat moment meteen vastleggen. Daarnaast is ook de mogelijkheid om je framerate (fps) altijd in beeld te brengen in games.

Met het Game Dashboard kan je deze handige knoppen in beeld brengen

Met het Game Dashboard kan je deze handige knoppen in beeld brengen

Meldingen blokkeren en Optimalisatie

Met het Game Dashboard kan je er verder voor kiezen om al dan niet meldingen te blokkeren dankzij 'Niet storen'. Zo blijf je bespaard van vervelende banners met meldingen als je midden in een spel zit. Er is ook knop die je meteen naar Google Play Games brengt en eentje om meteen een livestream te beginnen op je YouTube-kanaal.

Als laatste is er Optimalisatie, een functie waarmee je kiest tussen drie verschillende modi voor een spel. Naast de standaardmodus is er de prestatiemodus en een batterijbesparingsfunctie. Optimalisatie werkt enkel bij een kleine selectie van Android-games. Het gaat wel om bekende titels als Minecraft, Asphalt 9: Legends, Legaue of Legends: Wild Rift, Fifa Voetbal, Hearthstone en Roblox.

 Het Game Dashboard voor de Pixel 6-reeks

 Het Game Dashboard voor de Pixel 6-reeks

Zo activeer je het Game Dashboard

Het Game Dashboard is zoals gezegd standaard niet actief en je moet het dus zelf eerst aanzetten. De feature zit vreemd genoeg ietwat verborgen in de instellingen van Niet storen. Met deze stappen kan je het Game Dashboard aanzetten:

  1. Open de Instellingen van je telefoon
  2. Druk op Meldingen
  3. Kies onder Algemeen voor Niet storen
  4. Kies Planningen
  5. Rechts naast Games druk je op het radericoontje
  6. Ze de schakelaar naast Game Dashboard aan
  7. Open een game en druk rechts op het icoontje met de controller om het Game dashboard te bekijken
Je activeert het Game Dashboard in de instellingen van Niet storen

Je activeert het Game Dashboard in de instellingen van Niet storen

Zodra je Game Dashboard actief is kan je de knoppen die we eerder hebben besproken in beeld brengen. Handig is ook dat het icoontje gewoon versleept kan worden als het even in de weg staat, of je kan het gewoon helemaal uit beeld vegen.

Gerelateerde artikelen

Mogelijk zal Google de functie later uitrollen naar meer telefoons, maar daarover is nog niets bekend. Wat vind jij van het Game Dashboard? Vind je het handig, of lijken de mogelijkheden niet zo interessant? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste tips voor Pixel-telefoons? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk