Tip: zo activeer je nu al de sterk verbeterde pdf-lezer van Chrome

Tip: zo activeer je nu al de sterk verbeterde pdf-lezer van Chrome

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Chrome heeft een nieuwe pdf-lezer gekregen, en je kan die nu alvast activeren. Wacht niet op een update, maar ga nu aan de slag. We leggen uit hoe je de nieuwe pdf-lezer kan gebruiken.

Pdf-lezer

Chrome-versie 87 is een grote update, en we bespraken al uitgebreid de belangrijkste verbeteringen in dit artikel. Googles browser gaat sneller werken, er komt een verbetering voor het beheer van tabbladen en dan is er nog de nieuwe pdf-lezer. Die moet op desktop het gebruiksgemak van de tool verhogen.

Er is bijvoorbeeld links een handige thumbnail-weergave waarbij je telkens een voorbeeld zien van de verschillende pagina’s. Met de knop ‘Aanpassen aan breedte’ kan je de pdf vergroten door de pagina tot aan de zijbalk met de thumbnails uit te breiden. Je kan die zijbalk ook wegklikken en vervolgen breidt het beeld automatisch uit tot de grootte van het volledige venster van je browser. Verder is er een handige zoomfunctie, de mogelijkheid om twee pagina’s naast elkaar te plaatsen of de pagina’s te draaien. Je kan de pdf natuurlijk ook nog steeds downloaden of afdrukken.

Tip: zo activeer je nu al de sterk verbeterde pdf-lezer van Chrome

Stappenplan

We leggen je stap voor stap uit hoe je de pdf-lezer alvast kan instellen.

  1. Voer ‘Chrome://flags’ in via de adresbalk van je browser en druk ‘Enter’. Een rechtstreeks link naar de webpagina werkt helaas niet.
  2. In de zoekbalk van de Chrome flags-pagina typ je in ‘pdf viewer’
  3. Op beeld verschijnt de optie ‘PDF VIewer Update’ en daarnaast kiest je in het keuzemenu ‘Enabled’
  4. Druk op ‘Relaunch’ onderaan om je browser opnieuw op te starten
  5. Pdf’s worden nu automatisch met de nieuwe pdf-lezer geopend
Tip: zo activeer je nu al de sterk verbeterde pdf-lezer van Chrome

De pdf-lezer wordt in de loop van de komende weken ook naar alle gebruikers uitgerold zonder dat er een actie is vereist, maar met deze methode kan je er dus nu al gebruik van maken. De pdf-lezer werkt enkel op desktop. Wat denk jij van de nieuwe tool? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk