Pac-Man, Hello Kitty en Gundam in 3D bekijken, kan het op jouw telefoon?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Levensgrote 3D-dieren zijn al een tijdje in je woonkamer te bekijken, maar daar komt nu uitbreiding in. Google nodigt Pac-Man, Hello Kitty, Gundam en nog 14 iconische Japanse personages uit een bezoekje te brengen aan jouw woonkamer (of tuin).

Klassieke personages tot leven brengen 

Google wil klassieke personages uit Japanse anime, games en tv-shows tot leven brengen, om ervoor te zorgen dat iedereen eventjes kan genieten van een aantal populaire personages uit het verleden. Daarom brengt Google vandaag deze personages tot leven met behulp van augmented reality (AR) in Google Zoeken.

Pac-Man, Hello Kitty en Gundam in 3D bekijken, kan het op jouw telefoon?

Om de nieuwe 3D-presonages tot leven te brengen, moet je telefoon kunnen werken met Googles ARCore-systeem. Hier deelt Google een officiële lijst met ondersteunde telefoons, maar in werkelijkheid werken meer telefoons met de functie. Daarna tik je in Google Zoeken een van onderstaande zoekopdrachten in, of tik gewoon op de link van het personage hieronder.

 1. Ultraman
 2. Ultraman Zero
 3. Ultraman Belial
 4. Gomorra
 5. Evangelion
 6. Xi Gundam
 7. Gundam Penelope
 8. Gundam Odysseus
 9. Kogimyun
 10. Taiko Master
 11. Pac-Man
 12. Hello Kitty
 13. Pompompurin
 14. Little Twin Stars

Tik dan op 'Weergeven in 3D' en geef toestemming om je camera te gebruiken. Vervolgens zie je hoe het wezen voor je ogen tot leven komt. Daarna kun je tikken op 'Tonen in je ruimte' om de Pac-Man in je huis of tuin te plaatsen. Je kan inzoomen en uitzoomen om de grootte aan te passen en je en het personage op een andere plek zetten. Er is zelfs een sluiterknop waarmee je een leuke foto of video maakt.

Nog meer 3D-objecten in je woonkamer

Naast deze klassieke figuren kun je dus ook 3D-dieren en 3D-insecten in Google Zoeken bekijken, maar dat is nog lang niet alles. Je kan ook het menselijk skelet in 3D bekijken, de spijsvertering of spieren analyseren of een cel van een plant, dier of mens onderzoeken. Daarnaast kan je h et Apollo 11-ruimteschip bekijken samen met het eerste ruimtepak van astronaut Neil Armstrong.

Ga jij met deze klassieke 3D-personages aan de slag op je telefoon? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Google Play-services voor AR

Google Play-services voor AR

ARCore is een evolutie van Tango, waardoor Google niet helemaal bij het begin heeft moeten beginnen bij de ontwikkeling van deze toolkit. In tegenstelling tot Tango ..

Bedankt voor de tip, PatjeKitty!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk