Telefoon opschonen: zo maak je eenvoudig opslagruimte vrij

Telefoon opschonen: zo maak je eenvoudig opslagruimte vrij

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Teveel apps op je telefoon kunnen ervoor zorgen dat het opslaggeheugen volloopt. Als dat zo is, dan kun je geen foto's of video's meer op je telefoon opslaan of grote bestanden ontvangen. Dan is het hoog tijd om eens na te gaan welke apps en games je bijna niet of nooit gebruikt. Deze kun je dan verwijderen en zo maak je weer wat opslagruimte vrij. We leggen uit hoe je dit heel eenvoudig doet.

Zo verwijder je ongebruikte apps

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en dat geldt ook voor het verwijderen van niet gebruikte apps. Je kan in de instellingen bij het onderdeel 'Apps' gaan kijken maar dat is best omslachtig. Files by Google maakt dat proces een stuk makkelijker. Deze app zoekt namelijk ongebruikte en dus overbodige apps op je telefoon op zodat jij kan besluiten welke van deze apps verwijderd kunnen worden.

Stappenplan

Hieronder vind je de te volgen stappen om ongebruikte apps te vinden.

  1. Download en installeer de app Files by Google hier
  2. Tik op het tabblad Browsen en dan op Apps
  3. Tik op de knop Niet-gebruikte apps
  4. Tik bij de app die je wilt verwijderen op de drie puntjes en kies Verwijderen

Op dezelfde manier kun je je lijst met apps filteren op Grote apps en Games. Apps die veel geheugen nodig hebben worden aangeduid met een rond icoontje met daarin 'MB+'. Deze kun je dus, naar eigen inzicht, verwijderen.

Gerelateerde artikelen

Je kan de lijst ook aanpassen op een andere weergave. Kies bijvoorbeeld via het menu rechtsboven voor sorteren op Grootste eerst. De apps die het meeste geheugen in beslag nemen, staan bovenaan in de lijst. Verwijder je één van deze apps, dan heb je in één klap heel veel opslagruimte vrijgemaakt. Je kan ook kiezen voor Oudste datum eerst. De minst gebruikte apps komen dan bovenaan te staan. En als je die toch niet gebruikt, kun je ze beter verwijderen.

Telefoon opschonen: zo maak je eenvoudig opslagruimte vrij

Met de app Files by Google kun dus je een weloverwogen beslissing maken over welke apps weg kunnen en welke apps op je telefoon blijven staan. Kies je een hele grote app? Dan kun je een paar kleinere bewaren.

Wist je dat we ook tips hebben over het sneller maken van je telefoon en om WhatsApp opschonen om opslagruimte vrij te maken? Verwijder jij vaak apps en games om geheugen vrij te maken? Laat het ons weten in de reacties.

Files by Google

Files by Google

Files by Google: je telefoon opschonen was in eerste instantie een bestandsbeheerder en opschoon-app speciaal voor Android Go-telefoons. Deze telefoons dra ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk