Tip: met Fotoscan voor Google Foto's vereeuwig je oude foto's in de cloud

Tip: met Fotoscan voor Google Foto's vereeuwig je oude foto's in de cloud

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Foto's bevat een handige functie waarmee je oude, ontwikkelde foto's kan inscannen om ze veilig op de cloud te bewaren. We leggen je uit hoe het werkt.

Fotoscan en Google Foto's

Zoals je wel weet is Google Foto's veel meer dan een gewone galerij-app, want de applicatie behaalde niet voor niets onlangs een miljard gebruikers. De app kreeg onlangs ook een alternatief voor minder krachtige apparaten met Gallery Go. Google Foto's zit boordevol slimme algoritmes om te zoeken en je foto-ervaring simpelweg beter te maken. Dat geldt ook voor aparte de Fotoscan-app die werkt als een uitbreiding van de populaire galerij-app.

Je kan namelijk oude foto's die je hebt ontwikkeld weer inscannen met Fotoscan. Misschien heeft je grootvader een oud album liggen met een reeks vergeelde foto's van vroeger waar geen digitaal exemplaar van bestaat? In dat geval is het slim om die beelden te vereeuwigen op de cloud. Fotoscan laat je vier foto's nemen van de oude foto in kwestie om ze samen te voegen tot één gedetailleerde representatie. We leggen je uit hoe het werkt. Bekijk ook de galerij hieronder en het resultaat onderaan dit artikel.

Stappenplan

> Tik in Google Foto's op het Hamburgermenu en kies Fotoscan

> Installeer de applicatie vanuit de Play Store en tik 'Openen'

> Bekijk de tutorial met informatie en kies 'Scannen starten'

> Geef de app tweemaal de nodige toestemmingen

> Plaats je foto volledig en in het midden van de camera-interface en druk op de sluiterknop

> Vervolgens houd je je telefoon een tijdlang boven de vier hoeken van de foto die je wil scannen, zodat de app telkens een foto kan nemen

> Als je klaar bent, kan je het resultaat bekijken door rechtsonder op de kleine preview te tikken

> Je foto's verschijnen ook rechtstreeks in je Google Foto's-bibliotheek

Leer nog veel meer handige trucs voor Google Foto's in het recente artikel van mijn Androidworld.be-collega Sven. Heb jij nog andere leuke weetjes? Vertel het ons in een reactie onderaan dit artikel.

Screenshots van de app

Fotoscan van Google Foto's

Fotoscan van Google Foto's

Met Fotoscan van Google (Google PhotoScan) kun je eenvoudig je foto-albums digitaliseren. De foto's die je met deze app digitaliseert worden automatisch gecontroleer ..
Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk