Olympische spelen: de ultieme voorbereiding in 4 stappen

Olympische spelen: de ultieme voorbereiding in 4 stappen

Onze atleten maken zich klaar om het beste van zichzelf te tonen in Tokio tijdens de Olympische Spelen. Met je Android-telefoon in de hand, heb je alles om helemaal op de hoogte te zijn van hun prestaties. Met deze vier stappen ben je helemaal klaar om de Spelen te volgen.

1. YouTube, Google Zoeken en Google TV

Zoals bij de meeste grote evenementen kan je meteen in een oogopslag informatie krijgen dankzij de eenvoudige zoekterm 'Olymische Spelen' in Google. Je krijgt dan het programma van de evenementen te zien samen met het belangrijkste nieuws.

Al wil je natuurlijk niet alleen over de Spelen lezen, maar je wil ook die fraaie hoogtepunten zien. Op YouTube zijn er een aantal kanalen die daar de rechten van hebben, namelijk: Eurosport, NOS Sport en het Officiële kanaal van de Olymische Spelen.

Er is ook goed nieuws voor gebruikers die de Chromecast met Google TV hebben. Google heeft namelijk een speciaal onderdeel in de 'Voor jou'-pagina geopend waar je de live streams kan volgen. Je kan er ook evenementen terugzien, en je vindt er zelfs films en series die met sport te maken hebben. Ben je helemaal gek van Japan, het gastland van de Spelen, dan kan je er ook leuke videocontent ontdekken.

2. De Olymische Spelen-doodle

Google heeft er echt werk in gestopt, in de meest uitgebreide doodle ooit. Googles doodle tijdens de Olymische Spelen is dit keer een game waarin je de verschillende disciplines ontdekt en het tegen je tegenstanders kan opnemen. Het spel is gemaakt met een heerlijke retro pixel art, en daar verdient het ook pluspunten voor.

Olympische spelen: de ultieme voorbereiding in 4 stappen
Googles doodle

3. Vraag Google Assistent

Het is handig om tussendoor op de hoogte te blijven over alle gebeurtenissen in Tokio met behulp van een vraag aan de Google Assistent. Je kan vragen gebruiken zoals: "Hey Google, hoeveel medailles heeft Nederland tijdens de Olympische Spelen behaald?", of meer algemeen: "Hey Google, vertel me iets over de Olympische Spelen." Er is geen snellere manier om aan informatie over de Spelen te komen en het kan met je telefoon, op smart speakers en andere slimme apparaten die met de Assistent werken.

4. Tokyo Gold-app

Niets gemakkelijker dan een alles-in-één-app over de Olympische spelen. De Tokyo Gold-app, is geen app die van de organisatie afkomstig is, maar ze biedt wel een schat aan informatie. Ontdek de agenda, de verschillende disciplines en een tabel waarin je ontdekt met hoeveel medailles elk land naar huis gaat. De app kan je ook op de hoogte houden van evenementen. Je kan namelijk pushmeldingen krijgen wanneer je favoriete disciplines aan de beurt zijn of je kan gewoon de Nederlandse of Belgische atleten volgen.

Tokyo Gold - 2021 Suer Games
Niets gemakkelijker dan een alles-in-één-app over de Olympische spelen. De Tokyo Gold-app, is geen app die van de organisatie afkomstig is, maar ze biedt wel een s ..

Meer info

Olympische spelen: de ultieme voorbereiding in 4 stappen

Hoe volg jij de Olympische Spelen, en welke apps of tools gebruik jij daarvoor? Wat zijn de disciplines waar jij dit jaar naar uitkijkt? Heb je deze atleten al in 3D op je telefoon bekeken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties