Tip: zo herstel je de oleofobe-coating op je telefoon

Tip: zo herstel je de oleofobe-coating op je telefoon

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Oleofobe-coating

Om het glazen paneel op je telefoon vrij te houden van viezigheid, gebruiken fabrikanten coatings. Middels de oleofobe coating, is vettigheid niet zichtbaar op het glazen paneel van je telefoon. Het is geen eeuwige oplossing: na verloop van tijd verdwijnt de olie-gebaseerde oplossing door slijtage van je telefoon. Vandaar dat het scherm van je telefoon meestal viezer wordt na verloop van tijd. Naast de extra viezigheid, is het ook lastiger om de vingerafdrukken en andere viezigheid van het scherm af te halen. Het aanbrengen van een glazen screenprotector wordt meestal gezien als de oplossing: zulke screenprotectors bevatten immers ook een oleofobe-coating.

Glanzend scherm

Een scherm glanst niet zomaar: daarvoor bevat het (tevens) een oleofobe-coating

Het nadeel is dat je daarvoor dus een screenprotector moet kopen. Gelukkig is er een oplossing voor de momenten waarop je geen toegang hebt tot glazen screenprotectors, of als je simpelweg geen glazen screenprotector wil aanbrengen. Verschillende bedrijven bieden een oleofobe-coating aan die je zelf aan kan brengen. Let wel, mogelijk is de kwaliteit van deze oleofobe-coating niet vergelijkbaar met de coating die vanuit de fabriek op je telefoon is aangebracht. Daarmee wil ik niet zeggen dat het onverstandig is om zulke coatings aan te brengen, maar het is dus mogelijk dat de coating niet zo lang meegaat als de coating die origineel op het scherm aanwezig was.

Stappenplan

Lees bij het aanschaffen van oleofobe-coating de meegeleverde gebruikshandleiding. De stappen die hieronder staan aangegeven, gelden mogelijk niet voor de coating die je hebt aangeschaft. Verder zijn alle stappen op eigen risico. Alvorens de coating aan te brengen, zal je eerst het scherm schoon moeten maken. Gebruik hiervoor een licht vochtig doekje: gebruik géén schoonmaakmiddelen: zulke middelen kunnen het glazen paneel ernstig beschadigen. Glanst het scherm? Loop dan met ons door de stappen om de oleofobe-coating aan te brengen:

> Zorg ervoor dat je scherm droog is en dat je geen vegen ziet van het schoonmaken met een natte doek

> Zorg ervoor dat de vinger waarmee je de coating gaat verspreiden in een plastic zakje is gewikkeld

> Breng 10-15 druppels van de oleofobe-coating aan op het scherm van je telefoon

> Veeg met je (in plastic verpakte) vinger over het scherm om de coating te verspreiden – doe dit direct, de coating droogt snel op

> Wacht ten minste 12 uur voordat je de telefoon weer gebruikt, anders veeg je de coating van het scherm

> Herhaal de stappen indien de handleiding van het product daarom vraagt

Tip: zo herstel je de oleofobe-coating op je telefoon

Je handen zijn altijd wel vies, vettig of wat anders - je voorkomt het niet

In het vervolg is het belangrijk om de coating op de telefoon met zorg te behandelen. Indien je het scherm schoonmaakt, gebruik daar dan geen schoonmaakmiddelen voor – ook een handzeep. Met zulke schoonmaakmiddelen kan je de werking van de oleofobe-coating direct tenietdoen. Ondervind je last van (missende) eleofobe-coating op jouw telefoon? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Tips

Dit vind je misschien ook leuk