Zo simuleer je de 'Now Playing'-functie van de Pixel 2 op jouw smartphone

Zo simuleer je de 'Now Playing'-functie van de Pixel 2 op jouw smartphone

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Now Playing op de Google Pixel 2 (XL)

De in oktober van 2017 aangekondigde Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL beschikken beide over een aantal nieuwe functies zoals 'Now Playing'. Now Playing is een optie verborgen in het instellingenmenu op deze toestellen, die op het lockscreen het de naam van de artiest en het nummer toont, dat op dat moment wordt afgespeeld. Hoe dat precies in zijn werk gaat lees je hier.

Nu is het ook mogelijk om deze Now Playing-functie gedeeltelijk op andere smartphones te simuleren met de app Shazam. In het volgende stappenplan leggen we uit hoe je dit doet.

> Installeer Shazam uit de Play Store

> Open Shazam en houdt het Shazam-icoon in het midden lang ingedrukt om Auto Shazam te activeren

> Geef de app toestemming om toegang tot de microfoon te krijgen

Op deze manier kan Shazam luisteren naar de muziek in de nabije omgeving, ook als je de app hebt verlaten of als je toestel niet gebruikt. Via de notificatie in je statusbalk kun je zien welk nummer er op dat moment speelt. Helaas kan deze info zoals bij de Pixel 2 niet op het lockscreen weergegeven worden. Wil je Auto Shazam weer uitzetten? Klik dan op 'Mijn Shazam', het tandwieltje om de functie weer uit te schakelen.

Heb jij nog tips voor her herkennen van muziek à la Now Playing? We horen het graag in de comments!

Shazam

Shazam

Shazam herkent voor jou welk nummer nu gespeeld wordt. Handig voor wanneer je ergens een liedje hoort en denkt: van wie is dat ook alweer? Ook handig om muziek aan t ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk