Now Playing List vult 'Now Playing' op de Pixel 2 perfect aan

Now Playing List vult 'Now Playing' op de Pixel 2 perfect aan

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Now Playing op de Google Pixel 2 (XL)

De Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL beschikken beide over een aantal interessante functies, waaronder 'Now Playing'. Deze functie op de Pixel 2 herkent muzieknummers en toont de naam van de artiest en het nummer op het lockscreen van het toestel. Now Playing werkt ook offline, neemt erg weinig opslaggeheugen in beslag en is wat mij betreft een erg handige functie. Ik gebruik het dan ook dagelijks, vooral op de momenten dat ik een tof nummer hoor maar niet weet wie het zingt. Hoe Now Playing op de Pixel 2 precies werkt, lees je in dit artikel.

Now Playing List

De app Now Playing List gaat nog een stapje verder dan Now Playing. Now Playing toont informatie over een muzieknummer op je lockscreen of in je notificatiebalk. Is het nummer afgelopen? Dan verdwijnt alle informatie. Als je geheugen het dan net op dat moment laat afweten, zal de app Now Playing List zeker van pas komen. Deze app verzamelt namelijk alle door Now Playing herkende nummers op de Pixel 2.

De app heeft allereerst toegang nodig tot je notificaties, om te zien welke nummers door Now Playing zijn herkend. Verzamelde informatie wordt lokaal opgeslagen. De app heeft namelijk geen toegang tot je internetverbinding. Vervolgens kun je aan de slag.

Je zult na verloop van tijd zien dat de app alle nummers die zijn herkend overzichtelijk rangschikt in een lijst. Dat alles wordt voorzien van een datum en een tijd wanneer de herkenning heeft plaatsgevonden. Een locatie is zelfs ook nog mogelijk. Hiervoor kun je bij de instellingen in de app terecht. Dus sta je rond etenstijd in de buurtsuper en hoor je een leuk deuntje? Dan kan Now Playing List alle info voor je verzamelen, zodat jij niets hoeft te onthouden (behalve de boodschappen, oh wacht, daar hebben we Google Keep voor).

Nummers kun je later in de app als favoriet markeren en ook beluisteren in een muziek-app naar keuze. Daarnaast is er ook een fijn donker thema die ik altijd meteen instel als deze aanwezig is een app. Verder kun je de muzieknummerlijst exporteren in csv- of json-formaat en ook eenvoudig weer verwijderen.

Now Playing List downloaden

Wil je Now Playing List ook eens proberen? De app kan via onderstaande knop gedownload worden. Now Playing kost niets maar een donatie via PayPal, Bitcoin, Ethereum of Litecoin mag natuurlijk altijd.

Now Playing List

Now Playing List

De Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL beschikken beide over een aantal interessante functies, waaronder 'Now Playing'. Deze functie op ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk