Nieuw in Samsung One UI 4.1: RAM uitbreiden krijgt meer keuzeopties

Nieuw in Samsung One UI 4.1: RAM uitbreiden krijgt meer keuzeopties

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

One UI 4.1 is de softwareversie waar de nieuwe Samsung Galaxy S22-telefoons op draaien. In deze versie zitten een aantal leuke nieuwe functies, waaronder meer keuzeopties voor het uitbreiden van het werkgeheugen. Bekijk ze hier.

Samsungs One UI 4.1

Samsung lanceerde in 2021 zijn One UI 4.0-softwareschil, die is gebaseerd op Android 12. Met de komst van de Galaxy S22-serie zijn we alweer aanbeland bij de volgende versie, en dat is One UI 4.1. Deze versie bevat een aantal leuke nieuwe functies, en we besteden in de komende dagen uitgebreide artikelen aan alle nieuwe functies. Vandaag is de Samsung RAM Plus-functie aan de beurt. Deze functie heeft meer keuzemogelijkheden gekregen.

Andere nieuwe functies in One UI 4.1

RAM uitbreiden

Het werkgeheugen, ook wel RAM (Random Access Memory), van een smartphone is het onderdeel waar de processor tijdelijk zijn informatie op kan slaan. Wanneer een app even niet actief is, weet je smartphone dankzij het werkgeheugen precies waar je gebleven. De gegevens zijn namelijk opgeslagen in het beschikbare gedeelte van het werkgeheugen.

Met meer werkgeheugen kan je telefoon meer processen tegelijkertijd uitvoeren. Je telefoon is dan sneller. Voer je veel taken tegelijk uit dan kan je werkgeheugen tekort schieten omdat je telefoon simpelweg onvoldoende RAM hebt. Apps dan worden opnieuw opgestart, waardoor het systeem minder snel reageert.

OPPO, Motorola en Xiaomi hebben nu een 'trucje' bedacht waardoor gebruikers van hun telefoons nog meer werkgeheugen kunnen gebruiken. Hiervoor hoef je geen extra geheugen te kopen, zoals je bij een pc doet. Samsung heeft dit trucje ook al voor een aantal telefoons gebruikt. Er wordt namelijk een deel van de interne opslag vrijgemaakt, voor gebruik als werkgeheugen. Bedenk wel dat dit geheugen wat langzamer is dan het werkgeheugen dus je telefoon kan dan bij het opstarten van apps alsnog wat trager worden. Deze Samsung RAM Plus-functie zit ook in One UI 4.1, maar komt wel met een extraatje.

Voorheen kon je slechts 4 GB van het opslaggeheugen gebruiken voor werkgeheugen, in One UI 4.1 is deze keuze uitgebreid:

  • 2 GB opslaggeheugen gebruiken als RAM
  • 4 GB opslaggeheugen gebruiken als RAM
  • 6 GB opslaggeheugen gebruiken als RAM
  • 8 GB opslaggeheugen gebruiken als RAM

De optie is in One UI 4.1 te vinden in de Instellingen:

  1. Open de instellingen
  2. Tik op Batterij en apparaatonderhoud
  3. Tik op Geheugen en dan op RAM Plus
  4. Maak je keuze en tik op Nu opnieuw opstarten

Wat vind jij van deze nieuwe keuzeopties op het gebied van werkgeheugen uitbreiden? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Nieuw in Samsung One UI 4.1: RAM uitbreiden krijgt meer keuzeopties

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk