Plan je cadeau voor Moederdag in 4 stappen met Google Maps

Plan je cadeau voor Moederdag in 4 stappen met Google Maps

Moederdag met Google Maps

Een boeketje bloemen voor Moederdag is een mooi gebaar, maar soms mag het net iets meer zijn. Op 12 mei is het weer Moederdag en dan je kan je moeder een erg leuke dag bezorgen. Moederdag is zoals elk jaar op een zondag, dus plan nu alvast je leuke uitstapjes voor volgend weekend. Je begint daarvoor simpelweg vanuit een app die op elke Android-telefoon geïnstalleerd staat: Google Maps.

1. Plan een daguitstapje

Moeders vertonen veel gelijkenissen maar hebben soms ook heel andere interesses. Stel dat je moeder erg veel van dieren houdt, dan kan een bezoek aan de dierentuin een leuke dagtrip zijn. Typ even 'Dierentuin' in de zoekbalk van Maps en je krijgt alle opties bij jou in de buurt te zien. Vervolgens kan je recensies lezen en als je gelukt hebt, krijg je de mogelijkheid om in één keer kaartjes te reserveren zonder de app te verlaten. Anders vind je vast wel een verwijzing naar de website van de zoo waar je terecht kan voor tickets.

De dierentuin is maar één voorbeeld. Mogelijk werkt bij jou lieve moeder een bezoek aan een theater beter of een sessie lasershooten? In dat geval geldt dezelfde procedure. Maps is een handige app om leuke plaatsen te ontdekken en in één keer een bezoek te plannen.

Screenshot van de verschillende tips voor moederdag

2. Zoek een leuk restaurant

Nadat je een leuk uitstapje hebt gedaan, is het tijd om even die benen te laten rusten en die maag te vullen. De boog kan niet altijd gespannen staan. Als je een leuk restaurant wil zoeken - misschien in de buurt van de dierentuin of lasershooting - dan open je de juiste locatie in Maps en kies je onderaan voor 'Verkennen'. Vervolgens zie je een menu verschijnen en je kiest voor 'Restaurants'. Je krijgt een hele lijst te zien met zaken in de buurt met telkens het soort van keuken en de beoordeling. Controleer zeker ook even vooraf de openingsuren en vervolgens wordt het tijd om een lijst samen te stellen.

Als je een leuk restaurant hebt aangetikt, kies je 'Plaats delen' en daarna 'Meer plaatsen delen'. Zo maak je een hele lijst van leuke eetgelegenheden en als je klaar bent, tik je in je shortlist op 'Delen'. Nu kan je de lijst even in een groepsgesprekje in WhatsApp tonen zodat je met de rest van de familie een restaurantje kan uitkiezen.

Screenshot van de verschillende tips voor moederdag

3. Reserveer een tafel

Nadat iedereen zijn zegje heeft gedaan, en je zus alvast de menukaart van alle zaken heeft uitgeplozen om te controleren of de eetgelegenheden ook veganistische gerechten hebben, wordt het tijd om te reserveren. Net als bij de tickets van de zoo kan je nog niet bij alle zaken rechtstreeks een tafel reserveren zonder Google Maps te verlaten, maar er zijn al veel restaurants waar het wel kan. Je krijgt in één keer te zien welke tijden mogelijk zijn, je selecteert het aantal personen en maakt de reservering.

Als een reserveeroptie niet zichtbaar is of je hebt speciale vragen - mag de chihuahua van je moeder mee? - dan vind je in Maps het telefoonnummer van de zaak. Je kan mogelijk zelfs rechtstreeks een bericht verzenden naar de zaak in kwestie.

Screenshot van de verschillende tips voor moederdag

4. Maak een lijst met de favoriete plaatsen van je moeder

Veel moeders zijn misschien maar weinig geïnteresseerd in de laatste snufjes van Google Maps, maar je kan ze wel raken door een lijst samen te stellen met plaatsen die voor haar en voor jou belangrijk zijn. In 'Mijn Plaatsen' in Maps kan je zo'n lijst bijhouden en de app kan zelf markeren als je een plaats uit de lijst hebt bezocht. Je kan haar lievelingspark uit haar geboortestad toevoegen of de bakker waar ze vroeger op zondagen taarten bestelde.

Anderzijds kan je je moeder ook op weg zetten om nieuwe plaatsen te ontdekken door bijvoorbeeld een lijst met hippe koffiezaken samen te stellen. Als je lijst met plaatsen klaar is, dan kan je die delen met je moeder zodat je samen alle plekjes kan verkennen.

Heb jij nog originele tips om je moeder te verrassen op Moederdag? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Screenshot van de verschillende tips voor moederdag

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Lees meer over:
Reizen en lokaal

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties