Met Google Maps buitenlandse menukaarten vertalen, zo werkt het

Met Google Maps buitenlandse menukaarten vertalen, zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je kan in Google Maps gerechten op een menukaart van een restaurant vertalen. Dat is erg handig als je in het buitenland op vakantie bent of simpelweg wilt weten wat de Nederlandse vertaling van een gerecht is. Zo werkt het.

Gerechten op menukaarten vertalen in Maps

Google Maps heeft een handige functie die gebruik maakt van Google Lens. Door deze samenwerking kun je in de navigatie-app foto's van menukaarten bij restaurants laten vertalen. Op deze manier weet je van tevoren wat kan verwachten als je het gerecht in een restaurant bestelt.

Google Lens is daar natuurlijk de perfecte partner voor want met deze app kan je objecten herkennen zoals beelden, planten en gebouwen, maar ook teksten vertalen of een leuke outfit of mooie stoel scannen en via Google voor je opzoeken. Het enige wat je hoeft te doen is het voorwerp te scannen met de app.

Met Google Maps buitenlandse menukaarten vertalen, zo werkt het

Zo werkt het

Je kan met Lens met de functie 'Dineren' populaire gerechten op een restaurantmenu op basis van reviews op Google Maps bekijken. Deze mogelijkheid is ook direct in Maps te raadplegen. Ga hiervoor naar een restaurant waarvan je de menukaart wilt bekijken, bijvoorbeeld dit Duitse restaurant.

  1. Open Google Maps
  2. Zoek het restaurant op en tik op het tabblad Menu
  3. Open een foto waarop het menu van dit restaurant te zien is
  4. Tik op Vertalen of Gerechten verkennen

De tweede optie laat zoekresultaten zien van de gerechten op de kaart. Dat zijn gerelateerde afbeeldingen en vaak ook recepten. De vertaaloptie herkent de tekst op het menu en vertaalt deze meteen voor je. Je vindt onderaan nog opties om de vertaalde tekst te delen of naar de vertaling te luisteren. Je kan ook vanuit hier ook Google Translate openen.

Met Google Maps buitenlandse menukaarten vertalen, zo werkt het

Via de twee knoppen onder in beeld kun je de gerechten op de kaart vertalen of gerechten verkennen. Met de eerste optie vertaal je meteen de gerechten meteen. Heb je dan nog geen idee wat een bepaald gerecht inhoudt? Dan kun je kiezen voor de tweede optie. Als je op een gerecht tikt, zal Google Lens deze voorzien van foto's zodat je direct weet hoe het gerecht eruit ziet. Je kan ook verder op Google zoeken naar recepten en ingrediënten et cetera.

Gerechten vertalen in Maps

Gerechten vertalen in Maps

Als je tijdens je vakantie langs een restaurant loopt, kun je de menukaart natuurlijk ook direct met Google Lens inscannen om deze te vertalen. Nu deze functie ook in Maps zit, kun je dit al vanaf je vakantieadres of al thuis doen, zodat je meteen weet waar je naartoe moet om die lekkere biefstuk te nuttigen. Dat scheelt ook weer een app op je telefoon.

Wat vind jij van de Google Lens-integratie in Maps? Ga je het gebruiken als je op vakantie bent of gebruik je het al? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..
Google Lens

Google Lens

Wat is Google Lens? Google Lens is een app die draait om slimme object- en tekstherkenning via kunstmatige intelligentie. Lens gebruikt de informa ..
Gerechten verkennen in Maps

Gerechten verkennen in Maps

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk