Messenger Rooms: alles wat je moet weten over deze videochat-dienst

Messenger Rooms: alles wat je moet weten over deze videochat-dienst

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Wat is Messenger Rooms?

Om de strijd met Zoom, Microsoft Teams en Google Meet het hoofd te bieden, komt Facebook met zijn eigen videobeldienst. Deze dienst is te vinden in Messenger op je telefoon en op laptop en pc en komt met een aantal voordelen ten opzichte van de al aanwezige videobelfunctie in deze app. Zo kun je in Messenger met maximaal 5 mensen videochatten, maar als je kiest voor Rooms, dan groeit dat aantal naar 50 personen. Daarnaast heb je om deel te nemen aan een videogesprek geen Facebook-account benodigd. Helaas is er nog geen sprake van encryptie, maar daar werkt Facebook wel aan.

Zo maak je een Ruimte aan Messenger

- Via de Facebook Messenger-app op je mobiel

Messenger Rooms

- Via Facebook in de browser op je pc

Messenger Rooms

- Via Facebook Messenger in de browser op je pc

Messenger Rooms

- Via de Facebook-app voor pc's

Messenger Rooms

Mensen uitnodigen voor jouw Ruimte

Na het aanmaken van jouw Room of Ruimte delen met anderen kun je de link via WhatsApp of een andere app versturen naar de mensen waarmee je wilt videobellen. De mensen die je uitnodigt kunnen de link ook delen met anderen, ook als zij geen Messenger of Facebook gebruiken. Je moet je in de virtuele Ruimte bevinden zodat andere kunnen deelnemen. Ben je even wat anders op je telefoon aan het doen, dan krijg je een melding zodra iemand wil deelnemen.

Screenshot van Messenger Rooms

Wat kun je doen in een Ruimte?

Zodra alle deelnemers zich hebben aangemeld via de link naar je Ruimte kan het videogesprek starten, en dan blijkt ook al snel dat Facebook zich overduidelijk richt op de doelgroep van Houseparty en de features van Zoom. Ook blijkt al snel dat je op mobiel veel meer mogelijkheden hebt dan op je laptop of pc.

Screenshot van Messenger Rooms

Messenger Rooms in de browser op desktop

Je kan op desktop je scherm delen en schakelen tussen alleen audio of video. Daarnaast kan je een rasterweergave á la Zoom selecteren en wat audio- en video-instellingen aanpassen. Op mobiel bevat Rooms veel meer mogelijkheden. Je kan verschillende effecten, verlichting en activiteiten kiezen om jezelf mee te versieren en er is een speciale knop om meteen een screenshot te maken. Verder kan je de Ruimte vergrendelen om te voorkomen dat er anderen deelnemen, de leden bekijken en je scherm delen.

Screenshot van Messenger Rooms

Messenger Rooms in de Messenger-app op mobiel

Hieronder zie je de knoppen effecten, verlichting en activiteiten die je krijgt te zien als je op je eigen schermpje tikt. Je kan de verschillende filters en effecten door elkaar gebruiken.

Screenshot van Messenger Rooms

De effecten zijn gericht op jouw gezicht, hier kan je de gekste maskers proberen zoals je hieronder ziet. De activiteiten zorgen voor meer interactie tussen jou en de deelnemers zoals het zingen van een liedje. Met de optie Verlichting kun je je scherm van een gezellig sfeerlicht voorzien of juist een denkbeeldige TL-balk boven je hoofd hangen.

Screenshot van Messenger Rooms

Redacteur Sebastien doet gek

Nu weet je dus alles over de Rooms in Messenger en kun je meteen je eerste eigen Ruimte aanmaken. Gebruik jij de app al om te videochatten? Laat het ons weten in de reacties.

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Facebook Messenger is de, zoals de naam al doet vermoeden, een messengerapplicatie van Facebook die het mogelijk maakt berichten naar andere gebruikers te versturen. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk