Meldingen die niet binnenkomen op je mobiel, zo pak je ‘slapende’ apps aan

Meldingen die niet binnenkomen op je mobiel, zo pak je ‘slapende’ apps aan

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Apps die niet zoveel prioriteit hebben, die worden soms door Android op de slaapstand gezet. Het resultaat? Meldingen die erg laat komen, maar ook een betere batterijduur van je smartphone. Bang dat je iets niet op tijd te zien krijgt? Dit is hoe je die slapende apps uitschakelt.

Slapende apps wakker maken

Gelukkig is het mogelijk om per app in te stellen of je wil dat deze als iets minder belangrijk wordt gezien door Android. Dat is goed, want het is vaak heel persoonlijk welke app je essentieel vindt en welke niet. Voor de één moet er absoluut direct een melding komen als iemand die persoon tagt op Facebook, terwijl een ander zich daar aanzienlijk minder druk om maakt en de melding later wel ziet. En dus ook later krijgt, als hij of zij ervoor kiest om Facebook zo’n ‘slapende’ app te maken.

Op de meeste telefoons geldt dat je dit kunt instellen op de volgende manier:

  1. Ga naar de app die je niet wilt laten slapen 
  2. Houd hem lang vast zodat er een pop-upmenu naar boven komt
  3. Kies voor App info (i)
  4. Tik op Batterij of Batterijgebruik
  5. Vervolgens kun je dan kiezen voor Niet optimaliseren of Onbeperkt waarbij de app veel sneller meldingen verstuurt, maar je batterijduur ook sneller achteruit gaat.
Meldingen die niet binnenkomen op je mobiel, zo pak je ‘slapende’ apps aan

Geen lijstweergave op Android 12

Op Android 12 kun je vreemd genoeg niet meer zien welke apps er allemaal van zo’n slaapperiode zijn voorzien. Je kunt dus alleen per app zelf kijken waar hij op staat en hem eventueel qua batterijverbruik juist wel laten optimaliseren.

Samsung

Heb je een Samsung, dan gaat het bovenstaande ook op, maar is er nog een extra stap. Dit moet het makkelijker voor je maken om de slapende apps even goed wakker te schudden. Ga hiervoor naar Instellingen > Batterij > Batterij > Gebruikslimieten achtergrond. Hierbij zie je wel een lijst met welke apps er op welk niveau van batterijverbetering is ingesteld. Je kunt bovendien met het plusje gemakkelijk apps aan de lijst toevoegen.

Meldingen die niet binnenkomen op je mobiel, zo pak je ‘slapende’ apps aan

Xiaomi

Xiaomi werkt ook zoals het bovenstaande, maar heeft sommige termen net anders gelabeld. Bovendien is er nog een extra stap nodig. Open de app die je actief wil laten zijn en ga dan naar het multitasking-overzicht of appswitcher om hierin op de voorvertoning te tikken en in het menu te kiezen voor het slotje. Dat is alles wat je extra hoeft te doen om deze functie te gebruiken op Xiaomi-smartphones.

Nog een laatste tip: het is verstandig om bijvoorbeeld een smartwatch of stappenteller prioriteit te geven, want zo zorg je dat de synchronisatie van je gegevens steeds helemaal up-to-date is. Zou ergens ook wel gek zijn natuurlijk, dat je juist je activiteitsmeter laat slapen.

Welke apps mogen wat jou betreft niet slapen? Laat het achter in de reacties onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk