Tip: zo werkt Spotify en Google Play Music in Google Maps

Tip: zo werkt Spotify en Google Play Music in Google Maps

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Muziek in Google Maps

Momenteel wordt er een grote update uitgerold die een heleboel nieuwe features naar Maps brengt. Je krijgt onder meer een nieuw tabblad te zien die je de beste routes voor je dagelijkse woon-werkverkeer laat zien. In dit artikel vertellen we je meer over de 4 nieuwigheden. Google heeft ook muziekdiensten geïntegreerd in Google Maps. Je moet je account alleen manueel koppelen, en hier leg ik je uit hoe je dat precies doet.

Allereerst wil ik even zeggen dat je je geen zorgen hoeft te maken als je de optie om Spotify en Play Music te integreren nog niet ziet. De update van Google Maps wordt geleidelijk aan uitgerold. Uiteindelijk krijgt elke gebruiker hem deze week, maar je zal alleen misschien nog even geduld moeten hebben. Open even Google Maps. Zie je onderaan een tabblad met 'Traject' zoals in de screenshot hieronder? In dat geval weet je dat je de nieuwe update al hebt, en dan kan je aan de slag.

Spotify muziek Google Maps

Stappenplan

> Open Maps

>Tik het 'hamburger-menu' linksboven aan

>Kies 'Instellingen'

> Scroll naar beneden en kies voor 'Navigatie-instellingen'

> Activeer 'Bedieningselementen voor media afspelen weergeven'

> Helemaal onderaan vind je 'Standaard media-app'

> Vervolgens krijg je een lijst te zien met mogelijke muziekspelers die je kan integreren in Maps

Spotify muziek Google Maps

> Kies je voor Play Music, dan werkt de app nu met Maps.

> Ben je Spotify-gebruiker, dan moet je eerst even het koppelen accepteren. Druk op 'Ok'

> Je krijgt in Maps een veiligheidswaarschuwing te zien. Druk op 'Ok'

Spotify muziek Google Maps

Zo werkt het

Voilà, je favoriete muziekdienst is nu beschikbaar rechtstreeks in je navigatie-app. Als je navigatie in Google Maps nu opstart, zie je rechts het logo van de muziekdienst die je hebt geïntegreerd. Als je het aantikt zie je een overzicht van recent beluisterde of aanbevolen afspeellijsten en albums die je meteen kan afspelen, in Maps. Je kan ook kiezen voor 'Spotify openen' (of Play Music) om vanuit je muziek-app eerst even een liedje te laten afspelen.

Spotify muziek Google Maps

Vervolgens zie je onderaan in je navigatie in Maps een klein venster met de titel van het liedje dat op dit moment wordt afgespeeld. Er zij ook navigatietoetsen waarmee je de muziekspeler in Maps kan bedienen. We wensen je een heel aangename rit, en hopelijk kan Spotify onderweg je wat opvrolijken moest je in een file belanden.

Tip: zo werkt Spotify en Google Play Music in Google Maps

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..
Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk