Met deze Android-app kun je heel makkelijk geld verdienen

Met deze Android-app kun je heel makkelijk geld verdienen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Er zijn apps in de Google Play Store waarmee je heel eenvoudig geld kunt verdienen. Eén van de bekendste is er eentje van Google zelf en in dit artikel leer je er alles over.

Geld verdienen met Google Opinion Rewards

Als je de app Google Opinion Rewards geïnstalleerd hebt, ontvang je regelmatig notificaties met daarin de vraag of je enquêtes van marktonderzoekers wilt invullen. De vragen zijn niet moeilijk en het invullen kost maar een paar seconden van je tijd. De frequentie van de enquêtes kan verschillen, er zijn namelijk niet altijd enquêtes beschikbaar. Vragen kunnen gaan over allerlei onderwerpen en de beloning per sessie varieert van enkele centen tot zo'n 75 cent. Dat zijn geen wereldschokkende bedragen, maar "Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd!"

Het beginscherm van Google Opinion Rewards

Het beginscherm van Google Opinion Rewards

Kunnen enquêtes vervallen?

Hou er rekening mee dat enquêtes uiteindelijk verlopen. Meestal gebeurt dat na 24 uur. Als je de enquête gedeeltelijk invult, maar offline bent op het moment dat deze verloopt, stuurt Google je een bericht dat je de enquête kunt invullen wanneer je weer online bent. Je kunt de enquête niet meer invullen als deze is verlopen.

Gerelateerde artikelen

Ik krijg geen of heel weinig enquêtes?

Je ontvangt enquêtes op willekeurige basis. Google heeft niet altijd enquêtes beschikbaar voor jou. Of je enquêtes ontvangt, is afhankelijk van het aanbod.

Google maakt ook gebruik van een aantal technieken om erachter te komen of gebruikers van de app liegen of het systeem proberen te misleiden. Als ze vaststellen dat je de enquêtes niet naar waarheid invult, ontvang je minder enquêtes. De beste manier om zoveel mogelijk euro(centen) te verdienen, is dus door eerlijk te zijn.

Wat krijg je ervoor?

In ruil voor je deelname ontvang je een beloning in de vorm van Google Play-tegoed. Dit tegoed kun je alleen in de Google Play Store inwisselen en niet bij andere winkels. Het kan enkele dagen duren voordat het tegoed aan je account is toegevoegd.

Tegoed inwisselen in de Play Store

Tegoed inwisselen in de Play Store

Waar kun je het Google Play-tegoed inwisselen?

Tijdens het installatieproces word je gevraagd om je Google-betalingsprofiel te koppelen aan de app. Op deze manier kan Google het tegoed aan je account toevoegen. Nadat je de eerste betaalde enquête hebt ingevuld, krijg je een bevestigingspagina te zien waarop staat hoeveel tegoed er aan je Google-betalingsprofiel is toegevoegd. Zorg er dus wel voor dat je bij Google Play bent ingelogd met dezelfde inloggegevens als in de Opinion Rewards-app en het Google-betalingsprofiel, zodat het tegoed juist wordt overgeboekt.

Vervolgens kun je het tegoed in de Play Store inwisselen om apps, games, films, tv-programma's, tijdschriften of muziek aan te schaffen. Als je een app of game in de Play Store wil kopen, zal het tegoed direct verrekend worden.

Met deze Android-app kun je heel makkelijk geld verdienen

Hoe lang is het tegoed geldig?

Het tegoed dat je met Google Opinion Rewards verdient, vervalt één jaar nadat het tegoed is verstrekt. Als je dus veel hebt opgespaard, is het zaak om af en toe even de datum in de app te controleren. De datum wordt op het startscherm direct onder je totale Play-saldo weergegeven.

Hoe is het gesteld met mijn privacy?

De gegevens die je via de Google Opinion Rewards-app verstrekt, worden verzameld door marktonderzoekers die enquêtes uitvoeren via Google Consumentenonderzoeken. Tenzij aan het begin van de enquête anders is aangegeven, blijven je antwoorden anoniem en worden deze samengevoegd met de antwoorden van de overige respondenten. Zo hebben je antwoorden op de enquêtevragen geen invloed op de advertenties die je te zien krijgt.

Gerelateerde artikelen

Enquêtes over een plaats die je onlangs hebt bezocht, worden gebruikt om feedback over de betreffende locatie te verzamelen. In bepaalde gevallen wordt deze feedback op Google Maps gepost, maar alleen als je hier toestemming voor geeft. Als je reviews uit lokale enquêtes op Google Maps worden geplaatst, zijn ze openbaar en kan iedereen lezen wat je heeft geschreven. Meer over het privacybeleid ten aanzien van de Rewards-app vind je hier.

Hoeveel heb ik in totaal verdiend?

Ben je benieuwd hoeveel tegoed je in totaal hebt gekregen voor het invullen van de enquêtes? Dit bedrag vind je in het zijmenu onder 'Beloningsgeschiedenis'. Mijn totaatlbedrag staat nu op 157,78 euro. Wil je weten waar je je tegoed aan besteed hebt in de Play Store? Dan kan je hier je bestedingsgeschiedenis in je Google-betalingsprofiel bekijken.

Hoeveel heb jij tot nu toe verdiend? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Google Opinion Rewards

Google Opinion Rewards

Als je Google Opinion Rewards geïnstalleerd hebt, krijg je regelmatig een notificatie met de vraag om enquêtes van marktonderzoekers in te vullen. D ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk