Tip: Zo koppel je Logitech Harmony aan Google Assistent (en Google Home)

Tip: Zo koppel je Logitech Harmony aan Google Assistent (en Google Home)

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Logitech Harmony en Google Assistent

Als je de Logitech Harmony en Google Assistant hebt gekoppeld, kun je je home-entertainmentsysteem bedienen met spraakopdrachten. Voorbeelden zijn de tv aanzetten, de stereo instellen op surroundgeluid, de rolgordijnen dicht doen of de tafellampen instellen op een specifieke kleur. Met een Logitech Harmony Hub kun je ook Harmony-activiteiten starten en stoppen, zoals tv kijken of een game spelen. Afspelen, pauzeren en hervatten, of het volume verhogen of verlagen is ook mogelijk.

De volgende Logitech-producten werken met Google Assistent: Logitech Harmony Elite, Companion (voorheen Home Control), Smart Control, Ultimate, Ultimate Home en de Harmony Hub.

Logitech Harmony Elite

Logitech Harmony Elite

Stappenplan

Om je Logitech-device werkend te krijgen met Google Assistent, zul je hem eerst in de Google Home-app moeten toevoegen. Dat doe je als volgt:

> Open de Google Home-app

> Klik op 'Toevoegen'

> Klik op 'Apparaat instellen en dan op 'Koppel je smarthome-apparaten' onder 'Werkt met Google'

> Log in op je Logitech-account en geef Google toestemming voor toegang tot je Logitech-account

In het volgende scherm kun je alle activiteiten en favoriete tv-kanalen aanpassen en koppelen aan bepaalde ruimtes in je huis. Daarna voltooi je de set-up en ben je klaar.

De integratie van Logitech Harmony met Google Assistent was overigens al aanwezig maar nu heeft Logitech de ondersteuning verbeterd. Voorheen moest je het commando 'Ask Harmony' opgeven om bijvoorbeeld het volume van de tv te verhogen, nu kun je dat gewoon aan Google Assistent vragen. Daarnaast is het ook niet meer nodig om alle gezinsleden apart toegang te geven, iedereen kan de Logitech-devices via de Google Home-app bedienen. Het delen verloopt ook via diezelfde app.

Logitech Harmony - Google Home

"Ok, Google. Turn on Netflix."

Er zijn ook een paar beperkingen. Zo wordt voor nu alleen de Engelse taal ondersteund. Daarnaast zijn de spraakopdrachten die je kunt gebruiken met de Logitech-producten niet heel duidelijk omschreven. Zo werkt bijvoorbeeld "Ok, Google. Turn on Discovery Channel." niet maar "Switch to Discovery Channel." weer wel. De e-mail die je na de set-up toegestuurd krijgt bevat een aantal spraakopdrachten die op jouw instellingen afgestemd zijn. Hou die e-mail er dus bij als je je eerste spraakopdrachten aan Google Assistent geeft.

Al met al is deze verbeterde integratie van Logitech met Google Assistent een hele stap vooruit. Er zijn nog een aantal zaken die niet werken zoals je zou verwachten maar dit wordt hopelijk snel. Wat vinden jullie van de integratie?

Logitech Harmony - Google Home

Via: Logitech en AndroidPolice

Bedankt voor de tip, Burt!

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk