Let op: Telegram bewaart oude profielfoto's, zo verwijder je ze

Let op: Telegram bewaart oude profielfoto's, zo verwijder je ze

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Telegram laat je uiteraard een profielfoto instellen die weergegeven wordt bij gesprekken. Na verloop van tijd ben je wellicht uitgekeken op een profielfoto, en is het tijd voor iets anders. Vergeet bij Telegram alleen niet om je oude profielfoto te verwijderen: die slaat de app op, ook als je een nieuwe instelt. We leggen uit hoe je oude foto's kunt verwijderen.

Profielfoto op Telegram

Telegram verkiest een vergelijkbare aanpak als Facebook; de app slaat je oude profielfoto's namelijk op als secundaire foto's die zichtbaar zijn op je profiel. Als iemand je Telegram-profiel bezoekt en op de foto klikt, dan krijgen ze ook alle oude foto's te zien. Heb je je profielfoto gewijzigd omdat je niet erg tevreden was met de oude, of omdat de oude erg oud is, dan is het kan je er goed aan doen om het stappenplan in dit artikel te volgen. Zo blijft je huidige profielfoto zichtbaar, maar kan men niet in je verleden graven.

Gerelateerde artikelen

Wil je dat mensen je profielfoto helemaal niet meer kunnen zien, dan biedt Telegram de optie om de foto('s) te verbergen voor mensen die niet in je contactenlijst staan. In dit artikel zullen wij niet met die instellingen aan de slag gaan – maar het is in elk geval wel mogelijk om dat aan te passen via de instellingen van Telegram op Android, mocht je daarnaar op zoek zijn.

Extra foto's verwijderen

Voor het verwijderen van de (extra) profielfoto's maken we gebruik van de reguliere Telegram-app op Android. Het verwijderen van foto's is ook mogelijk via de Telegram-app voor bijvoorbeeld iOS, Windows en Mac OS. Mocht je een foto nog eens willen downloaden op je telefoon, Telegram laat gebruikers de afbeelding downloaden vanuit de profielsectie. Doe dat wel voordat je de foto uit je Telegram-profiel verwijdert.

  1. Open de Telegram-app op Android
  2. Klik op het hamburger-menu linksboven
  3. Selecteer linksboven je profielfoto door erop te klikken
  4. Veeg naar rechts om je extra profielfoto's te ontdekken
  5. Klik bij de te verwijderen foto op de drie puntjes rechtsboven
  6. Kies in het pop-up menu de optie Verwijder
  7. Selecteer bij Foto echt verwijderen de optie Verwijder
Let op: Telegram bewaart oude profielfoto's, zo verwijder je ze

Als je nog in Telegram bezig bent, vergeet dan niet om onze handige tip te lezen voor het maken van mappen voor het ordenen van gesprekken, of meld je aan als bètatester voor Telegram om altijd het nieuwste van de berichtendienst uit te kunnen proberen.

Volg Androidworld op Telegram!

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk