Let op: schakel Googles functie in om verkeersongelukken te voorkomen

Let op: schakel Googles functie in om verkeersongelukken te voorkomen

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Dacht je dat ik Let op in de titel heb gebruikt om je aandacht te trekken? Nee, ditmaal gaat het daadwerkelijk om de naam van een functie van Digitaal Welzijn in Android. Google wil met de functie, die ook bekendstaat als Heads Up, (verkeers-)ongelukken voorkomen door waarschuwingen te versturen als je met je ogen aan het scherm gekluisterd zit. Zo schakel je ‘Let op’ in.

Let op, van Google

Herinner je het je nog, de rage van Pokémon Go? Maandenlang ging jong en oud de straat op om Pokémon achterna te jagen. Beweging kan alleen maar aangemoedigd worden, maar toch bracht deze rage een belangrijk pijnpunt in beeld, multitasken kunnen we (nog) niet.

Zit je met je ogen aan het scherm gekluisterd, dan let je waarschijnlijk niet op je omgeving. Dus ook niet op het verkeer, of de gebouwen en lantaarnpalen die in je omgeving staan. Gezien ongelukken soms in een klein hoekje zitten, is het makkelijk in te zien dat de telefoonverslaving kan leiden tot (ernstige) ongelukken. Dit kan je natuurlijk zelf oplossen door regelmatig omhoog te kijken en je omgeving in je op te nemen. Vergeet je dit wel eens te doen en heb je zo bijna een aanvaring met een voertuig of object veroorzaakt? Lees dan zeker verder. Google gaat je er namelijk bij helpen.

Gerelateerde artikelen

Googles nieuwste functie voor Digitaal Welzijn, Googles toolkit om je digitale welzijn te verbeteren, stuurt je namelijk een notificatie om regelmatig omhoog te kijken. Google gebruikt daarvoor je locatie en sensoren om te bepalen waar je bent en of je beweegt, zodat de app de notificatie op de juiste momenten kan versturen.

Houd je ‘Koppie erbij’

Google heeft twee benamingen van de functie. Naast ‘Let op’, wordt het in de ‘instellingen’ ook wel ‘Koppie erbij’ genoemd. Onderstaande stappen zijn geschreven op basis van de huidige benaming in het instellingenmenu, maar dit zou dus nog kunnen wijzigen. Wil jij gebruikmaken van Googles hulp om een (verkeers-)ongeval te voorkomen? Volg dan direct onderstaande stappen.

  1. Open het instellingen-menu van je Android-telefoon
  2. Navigeer naar Digitaal Welzijn en klik daarna op Let op
  3. Volg de stappen voor Let op; geef bijvoorbeeld locatie-toegang
  4. Sluit de setup af door op Klaar te drukken
Let op: schakel Googles functie in om verkeersongelukken te voorkomen

Gerelateerde artikelen

Koppie erbij is nu ingeschakeld en stuurt je, als je beweegt, regelmatig een notificatie om omhoog te kijken. Via de instellingen van Digitaal Welzijn kun je de functie ook uitschakelen. Ben jij van plan om gebruik te maken van deze functie? Laat het ons zeker weten in de reacties onderaan het artikel.

Digitaal welzijn

Digitaal welzijn

Digitaal welzijn is onderdeel van Android 9.0 Pie en moet de problemen met overmatig smartphonegebruik naar voren brengen. Google wil er met deze tool ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk