Krijg je te laat WhatsApp-meldingen op je Xiaomi? Dit is de oplossing

Krijg je te laat WhatsApp-meldingen op je Xiaomi? Dit is de oplossing

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Je bent erg tevreden van je smartphone, maar erger je je wel aan meldingen die te laat - of helemaal niet - lijken binnen te komen? Mis je berichtjes op WhatsApp of andere belangrijke zaken? Gelukkig bestaat er een oplossing die verscholen zit in de instellingen van je smartphone. Wij tonen waar je het kan vinden.

Batterijbesparing van Xiaomi

Het is al jarenlang voor smartphonefabrikanten de grootste uitdaging om telefoons met steeds groter wordende en kwalitatievere schermen een goede accuduur te garanderen. Hoewel Android al geoptimaliseerd is om goed met de accu van telefoons om te gaan, zijn er fabrikanten die nog een stapje verder gaan. Xiaomi is er één van, want het voegt een extra batterijbesparing toe die apps op de achtergrond uitschakelt.

Een gevolg daarvan is dat apps met vertraging meldingen krijgen, juist omdat de software zo streng waakt over alle activiteit die op de achtergrond plaatsvindt. Maar er is een oplossing. Je kan de batterijbesparing niet zomaar voor alle apps in één klap uitschakelen, maar je kan dat wel doen voor afzonderlijke apps.

Gerelateerde artikelen

Zo schakel je batterijbesparing uit

Als je voor individuele apps als WhatsApp, Gmail en Facebook de batterijbesparing uitschakelt, kan je ze gewoon van ze gebruiken zoals je gewend bent. Volg onderstaand stappenplan om te zien hoe het werkt.

Stappenplan
  • Open de instellingen van je telefoon
  • kies Batterij en prestatie
  • Tik rechtsboven op het icoontje van instellingen
  • Scroll omlaag en tik op Batterijbesparing app
  • Kies uit de lijst de app waarbij je batterijbesparing wil uitschakelen (bijvoorbeeld WhatsApp)
  • Tik op Geen beperking
Krijg je te laat WhatsApp-meldingen op je Xiaomi? Dit is de oplossing

Uiteraard moet je ervan bewust zijn dat de accuduur van je telefoon omlaag wordt gehaald naarmate je dit voor veel apps doet. Anderzijds is het wel belangrijker dat je meldingen vlot binnenkrijgt voor de belangrijkste apps. Ontdek ook hoe je weer vlot meldingen binnen krijgt op Samsung-apparaten. Helpt het jou om de batterijbesparing uit te schakelen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk