Tip: zo kies je een kleurenschema voor tijdens het navigeren in Google Maps

Tip: zo kies je een kleurenschema voor tijdens het navigeren in Google Maps

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Kleurenschema tijdens het navigeren

Google Maps selecteert tijdens het navigeren automatisch het juiste kleurenschema voor je. Als de schemer invalt, zal de kaartweergave donker gekleurd zijn wat prettiger is tijdens het rijden. Overdag is de kaartweergave in Google Maps licht van kleur. Vind je de donkere modus tijdens het navigeren prettig? Dan kun je deze nu ook handmatig selecteren zodat je er ook overdag gebruik van kunt maken.

Stappenplan

Volg onderstaande stappen om een kleurenschema handmatig in te stellen. Bedenk wel dat het hier niet om een donker thema gaat, zoals de donkere modi die we in steeds meer Google-apps tegenkomen. Alleen de kaartweergave tijdens het navigeren is donker van kleur.

> Open Google Maps

> Open het zijmenu via de drie streepjes

> Tik op 'Instellingen'

> Tik op 'Navigatie-instellingen'

> Scroll naar het onderdeel 'Kaartweergave'

> Maak een keuze uit de drie mogelijkheden

Google Maps - kleurenschema tijdens het navigeren

Je kan hier tevens alle opties voor tijdens het navigeren bekijken en aanpassen. Zo stel je hier het volume van de stembegeleiding instellen en selecteer je de standaard muziek-app selecteren. Bij routeopties kun je ervoor kiezen om snelwegen, tolwegen en veerdiensten tijdens het navigeren te vermijden. Er zijn hier nog veel meer mogelijkheden om het navigeren te personaliseren aan je wensen. Neem dus snel een kijkje bij de navigatie-instellingen in Google Maps.

Google Maps downloaden

Het handmatig selecteren van een kleurenschema is vanaf versie 10.2.1 van Google Maps mogelijk. Via onderstaande knop kun je kijken of er een update voor je klaar staat.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk